CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu Kanal İstanbul'a karşı
DHA

Seçim çalışmalarına Başakşehir'de devam eden CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, esnaf ziyaretinin ardından sanayi sitesi yöneticileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Programın devamında bir sanayicinin, "Kanal İstanbul Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna cevap veren İmamoğlu, bu projenin yerine metro yapılması gerektiğini söyledi.

"KANAL İSTANBUL'U TARTIŞMAYI BOŞ BULUYORUM"

İmamoğlu şunları ifade etti: "Bu şehrin böyle bir önceliği yok. Bu kavrama muhtaç olma gibi bir kavram yok. Bakın, ben İstanbul araştırmaları yapıyorum. Bu şehirde 40 bine yakın binanın deprem riski var, mülteci sorunu var. Bu kentin keyfi olsa inanın, Kanal İstanbul'u konuşuyor olsak derim ki oturalım tartışalım. İnanın, ben bu konunun tartışacak tek bir dakikasını bile boş buluyorum.

CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu Kanal İstanbul'a karşı

BİLİMSEL TARAFINI DA KONUŞURUM

Bunu otursunlar, hep birlikte analiz edelim. Bu konunun bilimsel tarafını da konuşurum onu da söyleyeyim. 3 buçuk 4 milyar metreküp hafriyatın olduğu, bu hafriyatla birlikte hafriyatın nereye gideceği belli olmayan projeciler sonuç üretiyorlar. Diyorlar ki 'Marmara'nın içine Küçükçekmece'nin ağzına ve Avcılar'ın önüne Büyükçekmece Gölü'nün ağzına 3 tane ada yapalım.' Projede bunlar var. Neresi bu adalar, deprem hattı kuşağının tam üstüne.

CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu Kanal İstanbul'a karşı

YANLIŞ YATIRIMI YANLIŞ ZAMANDA YAPARSA SIKINTILAR YAŞANIR

Bu şehrin böyle bir alaboraya, böyle bir travmaya ihtiyacı vallahi de billahi de yok. Konuşalım teknik detaylarını ama zamanı ve doğru değil. Bir ülke yanlış yatırımı yanlış zamanda yaparsa büyük sıkıntılar yaşar. Bugün olduğu gibi. Doğan cari açıkların belki de birçoğu yanlış yatırımların, yanlış zamanda yapılmasından kaynaklı. Şehirler açısından da birçok sorun doğuyor. Bakın bu şehrin her yıl en az 50 - 55 kilometre metro üretmesi lazım. Bunun 3'te 1'ini başaramadılar. Konu bu, bunu çözelim."

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)