Bakan Canikli'den Afrin'e operasyon sinyali
ensonhaber.com

2

Milli Savunma Bakanı Canikli, yaptığı konuşmada terör örgütü YPG'nin Türkiye için tehdit olduğunu belirterek, "Uluslararası hukuktan doğan müdahale hakkımızı kullanacağımıza kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

S-400'LER İÇİN TARİH VERDİ

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, S-400'lerin ilk teslimatının da 2019'da gerçekleşeceğini açıkladı.

Bakan şöyle konuştu: ''Aciliyet arz eden hava savunma sistemi ihtiyacımızın bir an evvel karşılanması maksadıyla Rusya Federasyonundan S-400 sistemleri tedariki için sözleşme imzalanmış ve avans ödemesi gerçekleşmiştir. Yani bu işlem sonuçlandırılmıştır. Bu satış istemi sonuçlandırılmıştır. Bundan sonra ödemelerle ilgili detaylar şu anda görüşülüyor, ödemelerin biçimi. Sözleşme imzalanmış, avans ödemesi de gerçekleştirilmiştir. Yani bu iş tamamlanmıştır.

1 adedi opsiyon olmak üzere 2 adet S-400 sistemi sözleşme kapsamında tedarik edilecektir. İlk sistemin teslimatının 2019 yılında gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Bu sistemler teslim alındığında ülkemiz önemli bir hava savunma yeteneği kazanmış olacaktır.''

Bakan Canikli'den Afrin'e operasyon sinyali VİDEO

NATO TATBİKATI SKANDALI

Bakan Canikli, NATO tatbikatındaki skandala ilişkin ise ''NATO'daki bu rezillik cevapsız bırakılmayacak'' dedi.

''8 BİN 570 PERSONEL TSK'DAN İHRAÇ EDİLDİ''

Canikli'nin yaptığı açıklamaya göre, darbe girişimi sonrasında FETÖ ile bağı tespit edilen 150'si general, 4 bin 630'u subay olmak üzere 8 bin 570 personel TSK'dan ihraç edildi.

Bakan Canikli'den Afrin'e operasyon sinyali