Candaş Tolga Işık: Binali Yıldırım İstanbul'a aday değil
ensonhaber.com

Candaş Tolga Işık: Binali Yıldırım İstanbul'a aday değil

Başbakanlığın ardından Meclis Başkanlığı'na seçilen Binali Yıldırım'ın adı, zaman zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyor.

Son olarak Yıldırım bu iddiayı kesin bir dille yalanlamış ve istemediğini de açıkça söylemişti. Ancak medyada bazı köşe yazarlarınca bu iddia ısıtılıp ısıtılıp gündeme taşınıyor.

"BİNALİ YILDIRIM İSTANBUL'A ADAY OLMAYACAK"

Posta yazarı Candaş Tolga Işık, 4-5 farklı kanaldan teyit ederek Binali Yıldırım'ın İstanbul'a adaylığının söz konusu olmadığını yazdı. İşte o yazıdan bazı bölümler:

"Binali Yıldırım çok net bir şekilde böyle bir isteği olmadığını o dönem dile getirmişti. Ancak son günlerde Yıldırım’ın İstanbul adaylığı konusunda fikir değiştirdiği, sıcak bakmaya başladığı şeklinde söylentiler dolaşmaya başlayınca aynı konu yeniden gündeme geldi.

Bir kere şunu söyleyeyim: Yıldırım’ın fikir değiştirdiği, belediye başkanlığına sıcak baktığı filan tamamen uydurma! Konuştuğum herkes, Binali Bey’in en yakınındakiler dahil aynı şeyi söyledi: 'Beyefendinin ne İstanbul’a ne de başka bir yere belediye başkanı olmak gibi bir gündemi yok, isteği hiç yok.'

4-5 farklı kaynaktan teyit edilmiş bilgidir: Binali Yıldırım ne İstanbul’a ne de başka bir yere aday olmayacak. Dedikodulara itibar etmeyiniz."