Çamlıca Kulesi Taksim'den görünüyor
İHA

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenlerin tek bir noktada toplanması için yapımına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatı devam ederken, kule, Taksim Meydanı’ndan da belirgin bir şekilde gözükmeye başladı.

RESTORANLAR BULUNACAK

Kulede; restoran, kafeterya gibi sosyal alanların bulunacağı 10 kat tamamlandı. 388.5 metre yüksekliğindeki kulede, son olarak 4 kattan oluşan blok da hidrolik krikolarla kaldırılarak, kule üzerindeki yerini aldı. Böylece Taksim Meydanı'ndan belirgin bir şekilde gözüken kule, vatandaşların beğenisini topladı.

Kulenin bin 400 ton ağırlığında hidrolik krikolarla içinden yükseltilen anteninin üzerinde, ikaz ışıkları belli oluyor. Taksim Meydanı ile birlikte havadan görüntülenen kulede, inşaat çalışmaları gece gündüz devam ediyor. Çekilen görüntülerde, Anadolu Yakası'nda yükselen gökdelenlerin yanında Çamlıca Kulesi net bir şekilde gözüküyor.

Çamlıca Kulesi Taksim'den görünüyor ViDEO

Çamlıca Kulesi Taksim'den görünüyor

"İSTANBUL'DAKİ EN YÜKSEK KULE"

Taksim Meydanı'na yakın bir yerde oturduğunu ifade eden Levent Göçken, “Çamlıca Kulesi’ni Taksim’den fark etmiştim, İstanbul’a bir şeyler katıyor bence. İstanbul’daki en yüksek kule olacak. Ben Sapphire K ulesi'ne birkaç kez çıkmıştım, o da İstanbul’a bir şeyler katıyor ama bu tarz bir kule Anadolu Yakası için çok iyi olacak. Özellikle, turistlerin gezmeleri için güzel bir yer olacağını düşünüyorum. Anadolu Yakası'ndaki bir kuleyi buradan görmeleri gayet güzel oldu bence.” ifadelerini kullandı.

Çamlıca Kulesi Taksim'den görünüyor

DÜNYAYA TANITILACAK

Ümraniye’de oturduğunu ve Çamlıca Kulesi açıldığında ilk ziyaretçilerden olmak istediğini vurgulayan Mehmet Ali Gündüz, “Çamlıca Kulesi’nin Taksim’den gözüküyor olması demek dünyaya tanıtmak demektir. İstanbul’a gelen bir turist Taksim’e gelecek. Buraya geldiğinde ise Çamlıca Kulesi'ni görecek ve oraya gitmek isteyecek. Yani Türkiye için çok güzel bir proje olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Çamlıca Kulesi Taksim'den görünüyor

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)