Bu virüs, bilgisayarınızı hızlandırıyor
ensonhaber.com

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ve Singapur Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, modern bilgisayarları hızlandırmak için biyolojik de olsa bir virüs kullanarak yeni bir üretim tekniği geliştirdiler.

ram

Araştırmacılar Desmond Loke, Griffin Clausen, Jacqueline Ohmura, Tow-Chong Chong ve Angela Belcher, virüs kullanarak bir tür bellek üretmek için yeni bir yöntem geliştirdiler. Bu yeni bellek, modern bilgisayarların RAM ve sabit disk arasında bilgi aktarımı ve saklanması sırasında karşılaştıkları milisaniye gecikmesini etkili bir şekilde azaltıyor.

Bu virüs, bilgisayarınızı hızlandırıyor

Araştırmacılar küçük teller yapmak için bir tür biyolojik virüs olan M13 bakteriyofajını kullandılar. Bu teknoloji, modern bilgisayar işlemlerini geliştirmek için gereken milisaniye depolama ve transfer gecikmelerinin ortadan kaldırılmasına öncülük ediyor.

pc

Bu araştırmanın, yakında bilgisayar mühendislerinin yüksek hızda RAM'den kalıcı sabit sürücüye veri aktarmada, milisaniye harcamayacak kadar hızlı bilgisayar geliştirmelerine yardımcı olacağı bekleniyor.