Boeing, ilk pilotsuz hava aracı için test uçuşunu tamamladı
ensonhaber.com

Boeing, genellikle uçan araba olarak adlandırılan pilotsuz hava aracının ilk test uçuşunu, başarıyla tamamladı.

Boeing'in pilotsuz hava aracı, iniş ve kalkış için herhangi bir uçak pistine ihtiyaç duymuyor. Bir helikopter gibi yükselip alçabilen hava aracı, elektrikli motorlar kullanıyor. Bu pilotsuz hava aracının menzili ve motor gücü Boeing tarafından henüz açıklanmasa da şimdiden adından sıkça söz ettirmeye başladı.

Boeing, pilotsuz ilk hava aracı için test uçuşunu tamamladı VİDEO

TEST UÇUŞU BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Geçtiğimiz salı günü gerçekleştirilen test uçuşu, hava aracının pilotsuz kontrol ve yer kontrol sistemlerini doğrulamak amacıyla yapıldı. Başarılı bir şekilde havalandıktan sonra sorunsuz bir şekilde yere inen araç, Boeing'in kısa süre içindeki başarısını ortaya koydu. Birçok mühendislik aşamasından geçen hava aracının test uçuşları, gelecekte de devam edecek. Şirket, gelecek testlerde dikey uçuşun yanı sıra yatay uçuşlara da odaklanacak. Şirketten yapılan açıklamaya göre; bu hava aracının ileride yüksek hızlara ulaşması, hava aracının en zorlu aşaması olacak.

boeing

BOEING GELECEK İÇİN UMUTLU

Boeing, yolcular için yeni bir ulaşım seviyesi sağlayacak olan pilotsuz uçaklarla, gelecekte bu sektörde adından sıkça söz ettirmek istiyor. Gelecekte pilotsuz hava yolu taşımacılığı, birçok yolcu tarafından güvenli bulunmasa da birçok şirket sürücüsüz hava aracı üretmek için çalışmalarına devam ediyor.