Hilmi Türkmen kimdir

Hilmi Türkmen

Gençlik zamanlarından beri Üsküdar’ı güzelleştirmek için çabalayan Türkmen, 2014’ten bu yana “İyi ki Üsküdar Var!” mottosuyla Üsküdar Belediye Başkanlığı’nı sosyal proje destekleri ile yürütüyordu. Şimdi ise, önümüzdeki yeniden görevinin başında olmak için 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde Ak Parti’nin Üsküdar Belediye Başkanı Adayı…

Türkmen’e, önümüzdeki seçim süreci için başarılar diliyoruz…

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti'nin Üsküdar Belediye Başkanı Adayı Hilmi Türkmen kimdir

Çocukluğu ve eğitim hayatı

Türkmen, 1 Ocak 1973’te, Trabzon’un Şalpazarı ilçesinde dünyaya geldi. Babası Hacı Mustafa Bey’in izinden giderek hafızlığını tamamlayacaktı. İlköğretimini ve hafızlığını Şalpazarı’nda bitirdikten sonra, lise eğitimi için Vakfıkebir İmam Hatip Lisesi’ne gitti. Üniversitedeki tercihi ise, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi oldu.

Türkmen’i uzun ve başarılı bir hayat bekliyordu. Yolu siyasetten geçiyordu…

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti'nin Üsküdar Belediye Başkanı Adayı Hilmi Türkmen kimdir

Siyasete adım attı

Türkmen, siyasete ilgi duyuyordu. Aktif olarak yer almaya ise, 1992’de, Refah Partisi Üsküdar Gençlik Kolları’na katıldığında başlamış oldu. Fazilet Partisi’nde de, Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ile bulunacaktı…

Bir yandan da öğrenciliği devam ediyordu elbette. Üniversiteden mezun olduğunda o, artık bir Hukukçu idi ve 1996’da, Üsküdar’da, serbest avukat olarak mesleğine ilk adımını attı.

İş hayatı artık resmi bir şekilde başlamıştı. Buradaki sorumluluklarının yanında sosyal sorumluluk projeleri üzerine de yoğunlaştı. Bu bağlamda birçok eğitim, sosyal yardım, kültür sanat alanında aktif olarak faaliyet gösteren STK’lerde, kurucu ve yönetici olarak yer aldı. Örnek vermek gerekirse, Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Klasik Türk Sanatları Vakfı Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Üyeliği bunlardan birkaçıydı.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti'nin Üsküdar Belediye Başkanı Adayı Hilmi Türkmen kimdir

Üsküdar’da siyasi yaşam

Türkmen’in siyasi yaşama ilk adımı Üsküdar’da başlamıştı ve orada da devam edecekti. Türkmen, Ak Parti kuruluş süreci ile birlikte Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmeye devam etti. 2002 Genel Seçimleri ve 2004 Yerel Seçimleri’nde de Ak Parti Üsküdar İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini yürüttü. 2003-2004 yıllarında da, Ak Parti Üsküdar İlçe Teşkilat Başkanlığı görevindeydi.

Türkmen, 2004 Yerel Seçimleri’nden sonra, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği yaptı. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde ise, Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediye Başkanı seçilecekti…

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti'nin Üsküdar Belediye Başkanı Adayı Hilmi Türkmen kimdir

Belediye Başkan Yardımcılığı dönemi

Türkmen, 2004’te başladığı Üsküdar Belediye Başkan Yardımcılığı görevini 10 yıl sürdürecekti. Bu süreçte birçok proje geliştirdi. Üsküdar Belediyesi internet sayfasından aldığım listeye göre bu projeler şöyleydi:

"TOGEM (Toplumsal Gelişim Merkezi) ve Gezici Anaokulu,

KÜP (Kadın El Ürünleri Pazar Yerleri Projesi),

Kandilli El Sanatları Merkezi,

Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi,

Çavuşdere Dönüşüm Projesi,

Üsküdar Gençlik Merkezi,

Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi​,

Bilgi Evleri ve Çocuk Akademileri,

Türkiye’de ilk kez YÖK onayıyla başlatılan Çocuk Üniversitesi,

Tarihi Eserlerin Restorasyonu,

Amatör Spor Kulüplerine Saha ve Alt Yapı Projeleri,

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Projeleri"

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti'nin Üsküdar Belediye Başkanı Adayı Hilmi Türkmen kimdir

Oğlunun nikahını kıydı

Türkmen, hayatını Zühre Hanım ile birleştirmişti. Bu evlilik, onlara iki kız, iki de erkek çocuk getirdi.

Oğullarından Yusuf, şimdi evleniyordu ve nikahını kıymak 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde Üskürar Üsküdar Belediye Başkanı seçilen babası Hilmi Türkmen’e kısmet olacaktı. 14 Eylül’de, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen nikah töreninde, damadın şahitliği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan davet edildi. Nikahı damadın babasının kıyacağı anons edildiğinde de, davetlilere sürpriz olan bu an, kuşkusuz Türkmen’in de en heyecanlı ve duygulu anıydı…

Bu bol sürprizli törenin bir diğer ilgi çekici noktası ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, nikahtan sonra Türkmen’in kendisine uzattığı evlilik cüzdanını geline verirken anlattığı anıydı. Erdoğan, 3 çocuk nasihati verirken, “Her zaman bir nasihatim var. Bunu bir baba nasihati veya Cumhurbaşkanı nasihati olarak özellikle kayıtlara girmenizi tavsiye ediyorum” diyerek söze başladı.

"İlahiyatçı olarak bunları siz daha önceden aranızda konuşmuşsunuzdur. Sevgili Peygamberimiz, ‘Ebedi alemde ümmetimin çokluğuyla iftihar edeceğim’ diyor. Beypazarlı Amcamızdan bana Başbakan iken şöyle bir nasihat geldi. Diyor ki; ‘Başbakan evladıma söyle, hep böyle 3 evlat diyor; onu şöyle kapatsın. Bir olur garip olur, iki olur rakip olur, 3 olur denge olur, 4 olur bereket olur, gerisi Allah kerim’".

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti'nin Üsküdar Belediye Başkanı Adayı Hilmi Türkmen kimdir

Türkmen’in belediyecilikte hayalleri ve planları

Türkmen, Üsküdar’a gönülden bağlıydı. Bir röportajında kendisine “Üsküdar sizin için ne anlam ifade ediyor?” sorusunu cevaplamaya, En yalın ifadeyle Üsküdar benim evim! İyi ki Üsküdar var!” diye başlamıştı ve şöyle devam ediyordu:

“Üsküdarlı olmanın gururunu yaşıyorum. Dilimizde bir tabir vardır, “gözü gibi bakmak” denir, haliyle gözüm gibi bakıyorum ve çevremdeki herkesin de aynı şekilde azami özen ve hassasiyetle yaklaştığını görmek istiyorum. Tarih ve kültür şehri Üsküdar’ımızın huzur ve emniyet içinde, yaşam kalitesinin yüksek seviyelerde olduğu, yatırımlar için bir cazibe merkezi haline geldiği bir yer hayal ediyorum. Üsküdarlıların her zaman “İyi ki Üsküdar var” demeleri ve Üsküdarlı olmanın haklı gururunu sonuna kadar hissetmelerini sağlamak benim büyük arzum…”

Gerçekten ilçesi için sevgisi de, hayalleri de, planları da büyüktü. Yine aynı röportajda hayalleri ve planları sorulduğunda da cevabı şu cümlelerden oluşuyordu:

“Bizim bütün hayallerimiz, bütün hedeflerimiz Üsküdar’a ilişkin. Üsküdar’a, Üsküdar halkına hizmet etmek yegâne gayemizdir. Bu hedefleri gerçeğe dönüştürmek için elbette çok sağlam planlarla ileriyi görmek gerekiyor. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz projeler de yarınların güvencesidir. Üç yılı aşkın sürede sayısız projeye, 300 milyon TL’den fazla yatırıma ve şehrin adeta çehresini dönüştüren bir yenilenme hareketine imza attık. Üsküdar’ı bir dünya marka hâline getirmeyi hedefliyor, Üsküdarlılara layık oldukları şehri sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz”.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti'nin Üsküdar Belediye Başkanı Adayı Hilmi Türkmen kimdir

Değer Sensin Projesi

Türkmen, Başkan Yardımcılığı’ndan bu yana Üsküdar için pek çok projenin öncülerindendi. 2014’te Belediye Başkanı olduktan sonra da projelerini artırdı ve hızlandırdı. Bunlardan bir tanesi, özellikle gençleri kucaklıyor olması bakımından ayrıca değerliydi ve medyada da oldukça ses getirdi.

Değer Sensin Projesi, gençleri hem bağımlılıktan kurtarmayı, hem de iş sahibi yapmayı amaçlıyordu. Onca projenin arasında gençleri de unutmamıştı. Uyuşturucu madde ile mücadelede, diğer projelerinde de olduğu gibi bizzat projenin başındaydı. 2015 Temmuz’undan bu yana, 500’ün üzerinde danışan uyuşturucu illetinden kurtuldu. Özellikle 2017’de, eroin, bonzai, esrar ve alkol bağımlılığı sebebiyle tedavi gören 115 kişinin tamamen bağımlılığından arındığı kayda geçmişti. 2018’de, Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile yapılan protokolün ardından hastaların tedavisi daha kapsamlı bir şekilde yapılmaya başlandı.

Belediyeye ait merkezde, danışanlar sosyalleşiyor ve topluma kazandırma amaçlı birçok aktivite ile rehabilite edildi.  Gençler, bahçıvanlık eğitiminden okçuluğa, hediyelik eşya yapımı atölyesinden yüzme derslerine kadar birçok aktivite ile artık daha sağlıklı. Belediye, bugüne getirdiği koşulları ile şimdi rehabilite mezrkezlerinde personel olarak özellikle rehabilitasyon sürecini atlatmış, tedavi olmuş gençleri çalıştırıyor…

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti'nin Üsküdar Belediye Başkanı Adayı Hilmi Türkmen kimdir

Yeniden aday oldu

Üsküdar’a duyduğu büyük sevgi ile görevinin başında olan Türkmen, 2019’da da görevini devam ettirmeye niyetliydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için Ak Parti’nin İstanbul Üsküdar Belediye Başkanı Adayı’nın Hilmi Türkmen olduğunu açıkladı.

Seçimin olmasına az bir zaman kaldı. “İyi ki Üsküdar Var!” mottosuna kalpten inanan, merkezinde insan olan, doğa ve sanattan kopmayan çalışmalarını sürdürmesi için Türkmen’e, bu yolda başarılar diliyoruz…

Hilmi Türkmen kimdir

Üsküdar Belediye Başkanı

31 Mart 2019'da yapılacak seçimler için yeniden aday olan Hilmi Türkmen, halktan aldığı oy çoğunluğu ile bir kez daha çok sevdiği semti Üsküdar'a Belediye Başkanı oldu.

"İyi ki Üsküdar var!" diyeceği ve dedirteceği bir görev dönemi daha başlamış oldu. Başarıları dileriz daim olsun!

Not: Biyografisini okumak istediğiniz kişileri lütfen bizimle paylaşın.

Instagram: biyografivekitap