Serdar Karagöz kimdir

Eleştirel ve özgür düşünce alt yapısı, disiplinler arası okuma ve gündelik hayata dökülmüş akademik çalışmalarıyla dikkat çeken genç bir isim: Serdar  Karagöz. Karagöz eğitim hayatını, Frankfurt ekolünün o yıllardaki temsilcisi Bilgi Üniversitesi’nde ve yine aynı ekolün ABD’deki temsilcisi The New School University bünyesinde şekillendirmişti.

Doğu ve Batı Kaynaklarını birlikte okuyarak entelektüel kapasitesini arttıran Serdar Karagöz, kendisini gerçekçilik ve idealizm arasında konumlandırmayı da bilmişti. Çalışma hayatında ortaya koymuş olduğu işler de yine kendi düşünce altyapısını yansıtan sıra dışı ve entelektüel birikimin bir parçası oldu.

Serdar Karagöz kimdir / biyografisi

ÇOCUKLUĞU VE EĞİTİM HAYATI

Serdar Karagöz, 25 Mayıs 1981’de, Sakarya’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini  İstanbul'da tamamlayan Karagöz, üniversite lisans eğitimini ise yine İstanbul'da bulunan Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünde gerçekleştirdi.

Karagöz, öğrencilik yıllarında üniversite bünyesinde Sosyal Bilimler kulübünü kurdu. Ve burayı kısa sürede entelektüel bir platforma dönüştürdü. Her düşünce ve fikrin özgürce tartışıldığı kulüp çatısında pek çok seminer ve atölye çalışmaları organize etti. Öğrenci olmanın getirdiği enerjiyle yasaklara, düşünce, inanç ve yaşam tarzına yönelik baskılara arkadaşları ile birlikte direndi daha gencecik yaşlarda..

Serdar Karagöz, yine aynı üniversitede, İnsan Hakları Hukuku alanında yüksek lisansa başladı. İnsan Hakları Hukuku yüksek lisans programı çerçevesinde arabuluculuk ve uzlaştırma eğitimi de alan Karagöz, çatışmaların yönetilmesi ve iletişimi alanlarına yoğunlaştı.

Serdar Karagöz kimdir / biyografisi

ÇALIŞMA GÜNLÜĞÜ

Serdar Karagöz, çalışma hayatına, 2005’te, Avrupa Birliği fonları kapsamında çeşitli projelere danışmanlık ederek başladı. Pek çok AB projesinde proje yürütücüsü, genel sekreteri, yöneticisi olarak görev aldı.

2008’de Turkuvaz Medya Grubu’na Yönetici Adayı olarak katılan Karagöz, belirli zamanlarda grubun bütün departmanlarında Yönetici Adayı (MT) olarak görev aldı.

Karagöz 2010’da, ABD’de New School University’de Medya çalışmaları alanında  bir yüksek lisans programına başladı. Eğitimini tamamladığında ise, New York Times gazetesinde Syndication Departmanı’nda ona başarılar getirecek iş hayatına ilk adımını attı.

Karagöz, bundan sonraki adımlarında New York Times bünyesinde edindiği tecrübeleri Turkuvaz Medya Grubu’na taşıma fırsatı buldu. 2012-2014 yılları arasında A Haber Televizyonu Birleşmiş Milletler Diplomasi Muhabiri olarak görev alan Karagöz, Sabah Gazetesi’nde de ABD gündemini ele alan yazılar yazmaya başlamıştı.

Medyanın bir çok alanında kariyerini geliştiren Karagöz dijital yayıncılığa da dokundu ve ABD gündemini takip eden "usasabah" isimli ingilizce haber portalını kurdu.

Serdar Karagöz kimdir / biyografisi

TÜRKİYE'YE DÖNÜŞ

ABD’de geçen eğitim ve çalışma yıllarından sonra Serdar Karagöz, ülkesine, Sabah Gazetesi Dış Haberler Müdürü olarak döndü. Ayrıca bir yandan da İngilizce yayın yapacak Daily Sabah Gazetesi’nin kuruluş çalışmalarına başladı.

2014 yılına girilirken Türkiye pek çok kara propagandaya, dezenformasyona, manipülasyona maruz kalmıştı. Ülkede olan biteni dış dünyaya aktaracak doğru ve ilkeli bir İngilizce yayın arayışı vardı. Etki gücü yüksek ve saygın bir gazete hayali ile yola çıkan Karagöz, Daily Sabah Gazetesi’ni Kurucu Genel Yayın Yönetmeni olarak 2014 Şubat ayında gazeteyi okuyucusuyla buluşturdu.

Kısa surede Türkiye’nin en çok referans gösterilen İngilizce gazetelerinden biri olan Daily Sabah, bugün hala Arapça, Almanca ve Rusça servisleri de eklediği yayın hayatına devam ediyor.

TRT'YE İLK ADIM

Yurtdışında aldığı eğitim, New York Times tecrübesi ve ardından Türkiye'ye dönerek Daily Sabah'ın kurulması da dahil bir çok vizyoner oluşumla dikkatleri üzerinde toplayan Serdar Karagöz, “TRT Wolrd” ve “TRT Arabic” kanallarını bünyesinde barındıran TRT Uluslararası Haber Kanalları Genel Yayın Yönetmenliği görevine atandı.Serdar Karagöz bu görevlerin yanında TRT Genel Müdür Yardımcılığı görevine de atandı.

ANADOLU AJANSI GENEL MÜDÜRÜ: SERDAR KARAGÖZ

Şenol Kazancı'nın görevden alınmasının ardından Anadolu Ajansı'nda Serdar Karagöz Genel Müdür olarak atanıyordu. Karagöz 7 Nisan 2021 itibarıyla Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti.

Serdar Karagöz'ün Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanmasıyla birlikte, yönetim kurulunda da değişikliğe gidildi.

Karagöz'ün çalışacağı isimler arasında Doç. Dr. İsmail Çağlar,  Doç. Dr. Yusuf Özkır,  Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar ve  Büşra Karaduman Aktuna bulunuyor.

İleri seviyede ingilizce bilen Serdar Karagöz, Zeynep isminde bir kız çocuk babasıdır.

Serdar Karagöz kimdir

Serdar Karagöz anlattı: İyi bir diplomasi muhabiri nasıl olunur VİDEO

Serdar Karagöz New York Times'ın Mısır'da darbe manşetini yorumladı VİDEO

Serdar Karagöz, öncelikle eleştirel ve özgür düşünce alt yapısıyla, disiplinler arası okuma ve gündelik hayata dökülmüş akademik çalışmalarıyla ve yöneticilik tecrübesiyle karşımıza çıktı. Karagöz, sahip olduğu bilgi birikimini; eleştirel düşünceyi olumlayan Frankfurt ekolünün o yıllardaki temsilcisi Bilgi Üniversitesi’nde ve yine aynı ekolün ABD’deki temsilcisi The New School University bünyesinde şekillendirmişti.

Doğu ve Batı Kaynaklarını birlikte okuyarak entelektüel kapasitesini arttıran Serdar Karagöz, kendisini gerçekçilik ve idealizm arasında konumlandırmayı da bilmişti. Çalışma hayatında ortaya koymuş olduğu işler de yine kendi düşünce altyapısını yansıtan sıra dışı ve entelektüel birikimin bir parçası oldu. Henüz genç yaşta birçok başarıya imza atan Karagöz, belli ki daha pek çok başarının sahibi olacaktı…



Çocukluğu ve eğitim hayatı 

Serdar Karagöz, 25 Mayıs 1981’de, Sakarya’da dünyaya geldi. Liseyi Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde tamamlayan Karagöz, üniversite lisans eğitimini ise İstanbul Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünde aldı.

Karagöz, öğrencilik yıllarında üniversite bünyesinde Sosyal Bilimler Kulübünü kurdu. Ayrıca burayı kısasürede entelektüel bir platforma dönüştürdü. Her düşünce ve fikrin özgürce tartışıldığı kulüp çatısında pek çok seminer ve atölye çalışmaları organize etti. 28 Şubat Türkiye’sinin yasaklarına, düşünce, inanç ve yaşam tarzına yönelik baskılara arkadaşları ile birlikte direndi.

Tüm bu zamanların ardından Karagöz, yine aynı üniversitede, İnsan Hakları Hukuku alanında yüksek lisansa başladı. İnsan Hakları Hukuku yüksek lisans programı çerçevesinde arabuluculuk ve uzlaştırma eğitimi de alan Karagöz, çatışmaların yönetilmesi ve iletişimi alanlarına yoğunlaştı.

Çalışma günlüğü

Serdar Karagöz, çalışma hayatına, 2005’te, Avrupa Birliği fonları kapsamında çeşitli projelere danışmanlık ederek başladı. Pek çok AB projesinde de proje yürütücüsü, genel sekreteri, yöneticisi olarak görev aldı.

2008’de Turkuvaz Medya Grubu’na Yönetici Adayı olarak katılan Karagöz, belirli zamanlarda grubun bütün departmanlarında Yönetici Adayı (MT) olarak görev aldı. Karagöz kendisini başarılı bir sürece yönlendirecek hayatında, eğitimine nokta koymamaya kararlıydı. 2010’da, ABD’de New School University’de Medya Çalışmaları alanında da bir yüksek lisans programına başladı. Eğitimini tamamladığında ise, New York Times’de Syndication Departmanı’nda ona başarılar getirecek iş hayatına ilk adımını attı.

Karagöz, bundan sonraki adımlarında New York Times bünyesinde edindiği tecrübeleri Turkuvaz Medya Grubu’na taşıma fırsatı buldu. Çalışmaları ilerledikçe ve başarılı bir grafik seyrettikçe yeni çalışma alanlar açıldı. 2012-2014 yılları arasında A Haber Televizyonu Birleşmiş Milletler Diplomasi Muhabiri olarak görev alan Karagöz, Sabah Gazetesi’nde de ABD gündemini ele alan yazılar yazdı.

Hem televizyon hem gazete alanında kariyerini geliştiren Karagöz dijital yayıncılığa da dokundu ve ABD gündemini takip eden "usasabah" isimli web portalını kurdu.

Türkiye'ye dönüş

ABD’de geçen dolu dolu yıllardan sonra Serdar Karagöz, ülkesine, Sabah Gazetesi Dış Haberler Müdürü olarak döndü. Ayrıca bir yandan da ayağının tozuyla ülkesi dışında kalan toprakları da bilgilendirmek için Daily Sabah Gazetesi’nin kuruluş çalışmalarına başladı.

2014 yılına girilirken Türkiye pek çok kara propagandaya, dezenformasyona, manipülasyona maruz kalmıştı. Ülkede doğru ve ilkeli bir İngilizce yayın arayışı vardı. Etki gücü yüksek ve saygın bir gazete hayali ile yola çıkan Karagöz, emeğin ekmeğini sabırla bekleyip lezzetine varmanın keyfini çıkaracaktı. Daily Sabah Gazetesi’nin Kurucu Genel Yayın Yönetmeni olarak 2014 Şubat ayında gazetenin ilk sayısını çıkarttı.

Kısa surede Türkiye’nin en çok referans gösterilen İngilizce gazetesi olan Daily Sabah, bugün hala Arapça, Almanca ve Rusça servislerini yayına aldığı gazetesinde görevine devam ediyor. Başarıya ulaşan yolda daha çok adım atacağı belli olan Karagöz, bakalım hangi çalışmalarıyla karşımıza çıkacak…

Derken Karagöz’den bir başarı haberi daha geldi. Henüz kısa biyografimin üzerinden çok zaman geçmemişti ki, TRT, “TRT Wolrd” ve “TRT Arabic” kanallarını bünyesinde barındıran TRT Uluslararası Haber Kanalları Genel Yayın Yönetmenliğine Serdar Karagöz’ün atandığını bildirdi.

Sayın Serdar Karagöz’ü tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Başarıları ve istikrarlı adımları ile bir Serdar Karagöz geçiyor bu dünyadan…

İyi ki…