Saç dökülmesine hangi doktor bakar? Saçı dökülen hangi bölüme gitmeli?
ensonhaber.com

Saç dökülmesi, her yaştan insanın başına gelebilecek bir durum olup hem estetik açıdan hem de sağlık açısından rahatsız edicidir.

Ciddi boyutlara ulaşan saç dökülmesi durumunda doktora görünmek gerekir.

Vatandaşlar hangi doktora ve bölüme gideceği konusunda bilgi sahibi olmak istiyor. Bu kapsamda, "saç dökülmesi için hangi bölüme gidilmeli", "saç dökülmesine hangi doktor bakar" gibi sorular gündeme geliyor.

İşte saçı dökülenler için detaylı bilgiler...

Saç dökülmesi nedenleri

Ailede saç dökülmesi problemi varsa, kişinin bu probleme yatkınlığı daha yüksek olabilir.

Hormonal değişiklikler, özellikle hamilelik, doğum kontrolü kullanımı, menopoz veya tiroid bozuklukları gibi durumlarda saç dökülmesine neden olabilir.

Yoğun stres, vücuttaki hormonal dengesizliklere yol açabilir ve saç dökülmesine neden olabilir. Stres altında, vücut genellikle saç büyümesini durdurup dinlenme aşamasına geçer.

Yetersiz beslenme, özellikle protein, demir, çinko ve vitamin eksikliği, saç sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir ve saç dökülmesine yol açabilir.

Aşırı saç işlemleri (renklendirme, perma gibi kimyasal işlemler), sık sık sıcak şekillendirme (fön, düzleştirici gibi), sıkı saç toplamaları veya saçları sıkan aksesuarlar da saç dökülmesine neden olabilir.

Saç dökülmesine hangi bölüm bakar

Dermatoloji, cilt, saç ve tırnaklarla ilgili sorunları inceleyen bir tıp alanıdır. Bu nedenle, saç dökülmesi problemiyle karşılaşan biri bir dermatologa başvurabilir.

Saç dökülmesi için hangi doktor

Saç dökülmesi genellikle dermatologlar tarafından tedavi edilir.