Ponza taşı nedir? Ponza taşının faydaları nelerdir?
ensonhaber.com

Doğada kendiliğinden oluşan ve farklı faydalara sahip birçok taş bulunur. Kimisi maddi değeri olan taşlarken kimisi de sağlıktan temizliğe birçok fayda sağlayan taşlardır.

Bu doğal taşlar arasında topuk taşı olarak bilinen ponza taşının nasıl bir taş olduğu ve faydaları sıkça araştırılıyor. Belki de doğal taşlar arasında evlerde rastlanılma olasılığı en yüksek olan taş ponza taşıdır.

Peki ponza taşı nedir? Ponza taşının faydaları nelerdir? İşte, ponza taşı hakkında tüm detaylar…

Ponza taşı nedir?

Doğal bir temizlik aleti olarak bilinen ponza taşı halk arasında da topuk taşı, sünger taşı, köpük taşı veya nasır taşı olarak tanınır. Tamamen doğal bir taş olan poza taşı, sünger gibi delikli bir yapıya sahip ve hafif yapılı bir volkanik taş olarak bilinir.

Kabarcıklı volkanik lavın suya bulaşması sonucunda oluşan ponza taşı, cilalama, parlatma ve temizleme amacıyla sıkça kullanılır. Ayrıca bu taşın temizlikte kullanılmasının en büyük detayı herhangi bir zehirli kimyasal içermemesidir.

Halk arasındaki kullanım amacı ise sertleşen topuklardaki ölü deriyi temizlemektir. Yumuşak ve gözenekli yapısı ile ciltteki pürüzleri gidermek için kullanılır.

Ponza taşının faydaları nelerdir?

Ponza taşı, topuklarınızdaki çatlakları gidermek ve pedikür yaparken ayaklarınızdaki ölü derileri gidermek için yaygın olarak kullanılan bir doğal taştır.

Ponza taşının amacı, topuk temizleme amacı ile kullanılan bu aparat ayrıca el, kol ya da dirseklerde de oluşan nasır oluşumlarını gidermek amacı ile de kullanılmaktadır.

Ayak bakımı haricinde ise genellikle inşaat sektöründe, kırtasiye malzemelerinde ve tekstil alanında da kullanımı oldukça yaygın olan bir taştır.

Ponza taşı nelerde kullanılır?

Topuk temizliği haricinde ponza taşı ayrıca kot pantolonların taşlanması amacı ile,

Sıvı sabunların yapımında,

Silgilerin yapımında

Kozmetik alanlarında yüz için kullanılan peeling ürünleri yapmak için,

Soğuk kış ayında karla kaplı yollarda taşıma malzemesi olarak,

Lastik kauçukların yapımında,

Seramik killerin içinde dolgu metali olarak kullanılır.

Vücutta batık olan bölgelerde de yaygın olarak kullanılır.

Bir diğer kullanım alanı ise giysilerinizin üzerindeki ufak lekeleri yok etmek için de kullanılmaktadır.