Ellerinizi sabun yerine metal kaşıkla yıkayın, o sorunu kökten çözün…
ensonhaber.com

Özellikle de mutfakta yemek yaparken doğranılan sebzeler bazı durumlarda ellerde koku meydana getirebilir. Bu durumda ellerinizi hemen sabunla yıkayarak kokuyu bertaraf etmeye çalışırsınız.

Çoğu kokunun giderilmesinde sabun her ne kadar etkili olsa da bazı inatçı kokuları gidermede çokta etkili olmaz. Böyle durumlarda elinizi sabun yerine metal kaşıkla yıkamanız kokudan eser bırakmayacak.

Mutfaklarda her ne kadar katıldığı her yemeğe ayrı bir lezzet veriyor olsa da doğanıldığında ellerde keskin koku bırakan sarımsak oldukça can sıkıcı bir sorun olabiliyor. İşte, bu sorundan kurtulmakta metal kaşıktan geçiyor…

Sabun yerine metal kaşıkla yıkayın…

Metal kaşıkla elleri yıkamanın, sarımsak kokusundan kurtulmada oldukça etkili bir yöntem olduğu birçok kişi tarafından biliniyor. Metal kaşıkla yıkama yöntemi, kokunun parmaklara sinmesini engelleyerek, ellerin daha temiz ve ferah kalmasını sağlıyor.

Ayrıca, metalin koku moleküllerini absorbe etme özelliği sayesinde, kokunun hızla yok olmasına yardımcı oluyor. Metal kaşığı sabun gibi kullanarak, sabunla ovar gibi yapıp ellerinizi yıkayarak sizde ellerinize yerleşen sarımsak kokusundan kısa sürede kurtulacak ve bir saha sabuna yaklaşmayacaksınız.