Beşir Atalay'dan çözüm süreci açıklaması

Beşir Atalay'dan çözüm süreci açıklaması

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Basın mensuplarının karşısına geçen Atalay, dün açıklanan yeni İş Güvenlik Paketi ile ilgili konuştu. Atalay, ihmali olanlara çok büyük cezalar getirildiğini ifade etti, düzenlemede maden ocaklarına özel önem verildiğini söyledi.

"ÇÖZÜM SÜRECİ MİLLETİN UMUDUDUR"

Çözüm süreci ile ilgili son gelişmelere de değinen Atalay, "6-7 Ekim’de meydana gelen şiddet olayları tartışmalar tarafların tutumları çözüm süreciyle ilgili tereddütleri dile getirdi. Bunların kararlı bir tutum için aşılması lazım. Hükümetin tutumu netti. 6-7 Ekim’in yanlış olduğunu anladılar. İç muhasebesini yaptılar. Salı günü yapılan toplantı yeniden her şeyin gözden geçirilmesi özelliği taşıyordu. Şu anda tekrar çözüm süreci çalışmaları kararlılıkla devam etmesi yönünde. Bizim hükümet olarak çözüm süreciyle ilgili kararlılığımız sürüyor. Çözüm süreci milletin umudu olmuş bir çalışmadır. Süreç sonuca ulaştığında milletimiz güçlenecektir. Provokasyonlara çok dikkat etmek gerekiyor. İhtilafları engebeleri aşarak devam etmek lazım. Hükümet bu konuda kendine düşenleri yaptı. Bir sivil ayak oluşturduk. Akil insanlar. Kamu düzeninin sağlanmasında hükümet kararlı" dedi.

"DERSİM TARTIŞMALARI ENTERESANDIR, İBRETLE İZLİYORUZ"

Alevi meselesiyle ilgili hükümetin tavrının çok açık olduğunu ifade eden Atalay, "AK Parti hükümetlerinin çok önemli bir özelliği ve kararlılığı vardır. Tüm kronik sorunları çözeceğiz, kararlılığımız sürüyor. Dersim tartışmaları enteresandır. İbretle izliyoruz. Bir AK Parti’nin durduğu yer var bir de diğer partilerin durduğu yer var. Yeni Türkiye bakışı inşası var. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Başbakanlığı döneminde Dersim ile ilgili özür dilemişti" diye konuştu.