Berlin'de yarım tonluk bomba imha edilecek
ensonhaber.com

Almanya'nın başkenti Berlin'de, bir kazı esnasında  II. Dünya Savaşı'ndan kalan yarım tonluk bomba bulunmuştu. Patlamamış ve halen tehlike barındıran bomba nedeniyle bugün geniş çaplı bir tahliyeye gerçekleştirilecek.

Berlin'de yarım tonluk bomba imha edilecek

DEV TAHLİYE

Şehrin merkez tren garı Hauptbahnhof'un hemen yanında bulunan bombanın kontrollü bir şekilde patlatılabilmesi için bu sabah yerel saatle 09.00'dan itibaren binalar boşaltılıyor. Heidestrasse semtinde 800 metre yarı çapı kapsayan alanda tren istasyonunun yanı sıra bakanlık binaları, büyükelçilikler, hastaneler, gizli servis binaları ve müzeler yer alıyor.

Büyükelçilik binaları, Endonezya ve Özbekistan'a ait. İngiliz yapımı bombanın gün içinde bulunduğu yerden alınması bekleniyor.

Berlin'de yarım tonluk bomba imha edilecek

BOMBA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

II. Dünya Savaşı’ndan kalma 500 kiloluk bomba uzmanlar tarafından etkisiz hale getirildi. Berlin Merkez Tren Garı Hauptbahnof yakınında bulunan bombayı etkisiz hale getirmek için tazyikli su pompaları kullanılacağını belirten yetkililer, bu şekilde bombanın çelik fünyesinin söküleceğini açıkladı.


Yaklaşık 3 bin bomba, el bombası ve patlayıcı cephane malzemesinin şehrin altında bulunduğunu açıklayan belediye yetkilileri, 2010 yılındaki 3 itfaiye görevlisinin ölümüyle sonuçlanan imha işleminden sonra tahliye ve etkisiz hale getirme çalışmalarında daha titiz davrandıklarını belirtti. Günlük 300 bin kişinin giriş çıkış yaptığı Hauptbahnof’da trenlerin öğleden sonra faaliyete geçecekleri açıklandı.

II.DÜYA SAVAŞI'NDAN KALAN TEHLİKELER

Almanya'da son olarak bu ay başında yine Berlin'deki merkez tren istasyonunun yakınlarında 100 kiloluk bir bombaya rastlanmıştı. Ülkede yaşayanlar geniş çaplı tahliyeleri daha önce de tecrübe etti. Frankfurt'ta geçen yıl Eylül ayında ortaya çıkarılan 1,5 tonluk bomba nedeniyle 65 bin insan evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.