Başbakan Yıldırım: Cumhuriyet çalışmakla büyür
ensonhaber.com

Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar'da partisinin istişare kampında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Güvenlik nedeniyle Ankara'da bütün yürüyüş ve eylemlerin yasaklanmasından sonra CHP'den gelen eleştirilere cevap veren Başbakan Yıldırım, ana muhalefetin Cumhuriyet sevgilerini ölçemeyeceğini söyledi.

Başbakan Yıldırım: Cumhuriyet çalışmakla büyür

"BİZİM CUMHURİYET SEVGİMİZİ SİZ Mİ SORGULAYACAKSINIZ"

Başbakan Binaili Yıldırım, Ankara Valiliğinin toplantı, gösteri ve yürüyüşlere geçici yasak kararına ilişkin şunları söyledi; "Bunun tek gerekçesi var, milletin güvenliği. Şimdi CHP'den bazıları 'AK Parti 29 Ekim kutlamalarını, 10 Kasım anmasını engellemek için böyle bir karar aldı' diye milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Allah aşkına, bizim Cumhuriyet, cumhura sevgimizi siz mi sorgulayacaksınız ya da ölçecek kalibrede misiniz? Cumhuriyet hamasetle büyümüyor. Cumhuriyet çalışmakla, üretmekle, millete hizmetle büyür."

Başbakan Yıldırım: Cumhuriyet çalışmakla büyür

Başbakan Yıldırım: Cumhuriyet çalışmakla büyür VİDEO

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başbakan Yıldırım, başkanlık sistemiyle ilgili ise, şunları söyledi; "AK Parti grubumuz olarak hazırladığımız anayasa taslağını en kısa zamanda meclise getireceğiz. MHP başkanlık sistemine karşı olabilir ancak kararı millete bırakmak gibi son derece önemli, milli bir yaklaşım sergiledi."