Bakırköy'de şarbon karantinası
İHA

İstanbul’da Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine ve Haseki Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılan çok sayıda kişi, şarbon şüphesi nedeniyle karantina altına alındı.

Bakırköy'de şarbon karantinası

HASTENEYE KALDIRILAN KİŞİ: "YEMEDİM AMA TEMAS ETTİM"

Kurban Bayramı nedeniyle memleketi İzmit'e gittikten sonra bacağında çıkan yara nedeniyle doktora başvuran Onur Ayan (27) işyeri hekiminin şarbon olabileceğini söylemesi üzerine hastaneye kaldırıldı.

Bakırköy'de şarbon karantinası

Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şarbon şüphesiyle yatanlardan bir tanesi olan Ayan, "Kurban Bayramı dönüşü memleketten gelince bir sivilce gördüm sağ bacağımda. Kaşımaya başladım ama kızarıklık arttı. İşyeri doktoruma gösterdim. O da şarbon olabileceğini söyledi ve hemen hastaneye gönderdi. Kurban etini yemedim ama temas ettiğimde çıktı. Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'ne sevk edildim sonrasında" dedi.

Aynı serviste yatan birkaç kişinin daha olduğunu söyleyen Ayan, aynı serviste yatan bir de kasap olduğunu, bazı hastaların yedikleri etten zehirlendiğini ancak birçok kişinin et ile temasının ardından şarbona yakalandıklarını belirtti.

Bakırköy'de şarbon karantinası VİDEO

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA

Tarım ve orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Etlerle teması olma ihtimali olan 28 kişi tespit edilmiş. Bunların 22 tanesi hastanelere başvurmuş. 13 kişi Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurmuş 6’sı taburcu edilmiş, 6 kişide şu anda el ve bileklerinde deri şarbonu şüphesi var. Bunun haricinde de 3 kişi de tedbir amaçlı tutuluyor. Dediğim gibi 6 kişi de taburcu edilmiş. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine 9 kişi başvurmuş 8’i taburcu olmuş, 1’inde faranjit şüphesi var” dedi.

"48 KİŞİYİ DAHA HASTANELERE DAVET ETTİK"

Sabah saatlerinde tekrar bir açıklama yapan Pakdemirli, "Silivri'de şarbon olduğu bildirilen hayvanla temas ettiği şu ana kadar tespit edilen 48 kişi muayene ve tetkik amacıyla hastanelerimize davet edilmişlerdir. Bu kişilerde gerekli tetkikler yapılmış ve sadece altı vakada deri lezyonları görülmüştür. Diğer vatandaşlarımızda herhangi bir semptom ve bulguya rastlanmamıştır. Hayati tehlikesi olmayan 6 deri şarbonu vakası tedavisi düzenlendikten sonra hastaneden taburcu edilmiştir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)