Bakan Çavuşoğlu'dan Almanya'ya sert tepki

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, KKTC'de açıklamalarda bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'dan Almanya'ya sert tepki VİDEO

"TERÖRİSTLERİN SIĞINDIĞI YER ALMANYA"

Almanya'ya tepki gösteren Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti olarak teröre karşı ciddi mücadele veriyoruz. PKK,PYD, YPG, DAEŞ hepsi ile mücadele ediyoruz. Terörle mücadele de hiçbir şekilde taviz vermemiz mümkün değil. Ancak bu iki örgütü sığındığı ana ülke dost bildiğimiz Almanya olmuştur." dedi.

TEHDİTLER TÜRKİYE'DE KARŞILIK BULMAYACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye hakkındaki açıklamalarıyla ilgili, "Tarih boyunca tüm kurulan Türk devletlerinin, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin hiçbir tehdit ve şantaj karşısında boyun eğmediğini en iyi Almanya bilir, Berlin bilir. Dolayısıyla bu tehditlerin de şantajların da Türkiye'de karşılık bulmayacağını bilmesi gerekiyor." dedi.

"GÜVENLİĞİMİZİ KISA VADELİ ÇIKARLARA FEDA ETMEYİZ"

Çavuşoğlu ayrıca, "Ulusal güvenliğimizi ve geleceğimizi kısa vadeli çıkar ve politikalara feda etmeyiz. Bu sorunu aşmak gerek diye düşünüyoruz. Almanya Dışişleri Bakanı'nın yaptığı açıklama Almanya Türkiye ilişkilerine sığmamıştır. Biz sürekli temas halindeyiz. İsteyince birbirimize telefon açıyoruz. SMS yoluyla da görüşüyoruz. Defalarca iletişim kurduk. Kendisi Türkiye'ye geldi gayet faydalı bir görüşmeydi. Samimiyetle açıkça konuştuk." ifadelerini kullandı.