Bakan Albayrak: Her şey çok daha güzel olacak
ensonhaber.com

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Vergi Konseyi Genel Kurulu toplantısında konuştu.

Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Yeni bir vergi sistemi için başladığımız çalışmaları, bir adım daha ileri bir faza taşıyoruz. Tabana yayılmış daha adaletli bir vergi sistemini, en kısa zamanda hayata geçirmeyi arzuluyoruz.

Elimizdeki mali alanı doğru bir şekilde, ekonomik aktiviteyi ve verimli yatırımları desteklemek üzere yönetmek zorundayız.

HASSAS DENGEYİ KORUYACAĞIZ

Vergi politikasındaki hassas dengeyi korumaya devam edeceğiz. Yeni dönemde, çok daha etkin bir kayıtlı ekonomiye geçiş sürecini uygulayacağız. Yeni ekosistemde devreden KDV sorunu olmaması için çalışmalar olacak.

NASIL YÜZÜMÜZE BAKACAKLAR

Biz burada, dünyadaki en etkin istihdam paketini açıkladık. Birileri nisanda bir şey bekliyor. İşin komik tarafı şu: Nisan ayında her şey çok daha güzel olduğunda burda başka, orada başka konuşanlar, yüzümüze nasıl bakacaklar. Türkiye daha iyiye gidiyor.

Yeni ekonomi programında gelir politikalarına yönelik yer verdiğimiz güçlü kamu maliyesi ve mali disiplin ülkemiz için en önemli çıpa olmaya devam edecek.

2019 çok daha güçlü ve rahat bir yıl olacak, çok daha güçlü ve pozitif neticeleri aldığımız bir yıl olacak.

Vergi mevzuatının sadeleştirilmesine yönelik çalışmalar çok büyük önem arz ediyor.

Bakan Albayrak: Her şey çok daha güzel olacak VİDEO

ŞUBATTA ENFLASYONDA OLUMLU ADIM MÜJDESİ

Şubatta, enflasyonda olumlu adımların etkisini göreceğiz. Yeni istisna, muafiyet ve indirim getirmeyeceğiz. Ekonomimizin rekabet gücünü daha da geliştireceğiz.

Her ülkenin kendine göre çok sert korumacılık tedbirleri aldığı dönemde kendi rekabet avantajımızı, kendi ekonomimizi desteklemek zorundayız.

26 milyon adet posta bir ülkeden geliyor. 0-2 kilo arası mektup olarak görülüyor. Gelen ürünlerde vergi yok.

Gerek kamu gerekse özel sektör temsilcileriyle çalışma grupları oluşturduk ve çalışmaya başladı. Vergi politikalarında suistimalleri de göz önünde bulunduracak şekilde bu yıl çok güçlü refleksler vereceğiz."