Devlet Bahçeli Güneydoğu programını açıkladı

İşte Devlet Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

FETÖ'nün 15 Temmuz ihaneti nesiller geçse de unutulmayacak bir düşmanlıktır.

Görev dağılımına göre PKK, YPG, DAEŞ gibi örgütler ülkemize saldırmış, bunun yanında FETÖ devlete paralel bir yapılanmaya giderek saldırmıştır.

Devlet Bahçeli Güneydoğu programını açıkladı

İHANET ÇETESİ FETÖ, TÜRKİYE DÜŞMANLARIYLA İŞBİRLİĞİNDE

FETÖ, Türkiye'nin etnik ve mezhep temelli iç savaşa girmesi için acımasızca devreye girmiştir.

Cebinde 1 dolar bulunduran, ByLock'la haberleşen, Anayasa ve yasaların dışında bir hiyerarşik sisteme sahip olan FETÖ'cüler bir anda ülkemizi sarmıştır.

FETÖ Türk İslam dünyasına düşman kim varsa onunla yumuşak ilişki kurmuştur. Türkiye takiye üstası şarlatanlar, sahte hocalar, Türkiye'ye düşman kim varsa onlarla entrika kardeşliği yapmışlardır.

Devletimizi yıkmayı, silahla başaramayanlar ekonomik kurumlarla yeni saldırılara başlıyorlar. FETÖ işbirlikçidir, haindir, vatan millet ve din nefretiyle malul şeytan uşağıdır. PKK kimse, IŞİD kimse FETÖ tıpkısının aynısı, belki de bir gömlek üstüdür.

İKİNCİ DARBE İDDİASINDA OLANLAR VAR..

Çok şükür darbe teşebbüsü binbir mücadeleyle püskürtülmüştür. İkinci bir darbe teşebbüsü iddiasıyla milleti korkutanlar gaflet içindedir, bu tavırlarından vazgeçmelidirler.

DARBE YAPACAK OLANLAR, BİZİM BEDENİMİZİ ÇİĞNEMEDEN YAPAMAZ

Darbecilerin geleceği varsa, Allah'ın izniyle görecekleri de vardır. Öyle bir girişimde bulunacaklar bilsin ki, önce bizim bedenimizi çiğnemek zorunda kalacaklar.

FETÖ ile mücadele yapılırken, mağdurların olduğuna dikkat etmemiz gerekiyor. Yurtta Sulh Konseyi isimli ihanet yapılanmasının ana kadrosundan henüz bahseden yoktur. Bu hain ve haysiyetsizlerin kimlerden oluştuğu açıklığa kavuşamadı.

15 Temmuz'un sevk ve idaresini yapanları konuşanlar gözükmemektedir.

Mahkeme kararı olmadan hiç kimseye suçlu muamelesi yapılmamalıdır. Zira Türkiye bir hukuk devletidir.

ABD'NİN PYD, YPG'YE YAPTIĞI SİLAH YARDIMLARI, BİZİ ENDİŞELENDİRMEKTEDİR

Fırat Kalkanı harekatına değinen Bahçeli, "Operasyonların başarılı olması en içten dileğimizdir. ABD'nin ülkemize meydan okur gibi PYD, YPG'ye yaptığı silah yardımları, Rakka ve Musul operasyonları ile ilgili kafa karışıklıkları haklı olarak bizi endişelendirmektedir. PYD, YPG'ye verilen her silah, PKK'nın eline geçmekte" diye konuştu.

Devlet Bahçeli: Türkiye'de Kürt sorunu yok VİDEO

TERÖR DAYANILMAZ HAL ALMIŞTIR

Artık terör dayanılmaz hal almıştır. Türkiye 20 Temmuzdan bu yana tam bir facia yaşamaktadır. 905 evladımızı bir yıllık zaman zarfında şehit verdik. Her gün şehit gelmektedir. Bugün maruz kaldığımız tehlike günü birlik ve fason tedbirlerle geçiştirileme. Artık bu beladan kurtulmanın zamanı gelmiştir.

‘MHP İŞBİRLİĞİNE HAZIRDIR’

Ve MHP her türlü yapıcı iş birliği ve yakın temasa hazırdır. Ciddi köklü ve kalıcı tedbirlerin alınmaması halinde terör Türkiye’yi yutacaktır. Bu sorunun çözülememesi durumunda iç savaş ortamının oluşacağını artık herkesin idrak etmesi gerekmektedir. Silahlı mücadele yanından sosyal ve ekonomik tedbirlerin alınması gerekmektedir.

TÜRKİYE'DE KÜRT SORUNU YOK, KÜRTLERİN SOSYAL SORUNLARI VAR

Türkiye'de kesinlikle bir Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de Kürt kökenli vatandaşlarımızın sosyal bir takım sorunları vardır. Güneydoğu ve Doğu'yu Kalkındırma Programımız, birlik ve bütünlüğü ekonomik ve siyasi birlikteliği sağlama amacını taşımaktadır.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YU KALKINDIRMA PROGRAMIMIZ VAR

Temel amacımız, 23 ilde ekonomik büyümeyi ve sosyal gelişmeyi sağlayarak milli birliği temin etmektir.