Bağdat Caddesi eski günlerine dönüyor
AA

e

Bağdat Caddesi'ndeki kiralarda indirim yüzde 20'ye yaklaşırken, yine markaların terk ettiği İstiklal Caddesi'nde de kiraların düşeceği öngörülüyor.

Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş yaptığı açıklamada, Bağdat Caddesi'nin Türkiye'nin en büyük alışveriş caddelerinden olduğunu, dünyada benzeri olmayan özellikleri bulunduğunu, ancak bu yılın cadde için zor geçtiğini belirtti.

BAĞDAT CADDESİ ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞACAK

Taş, caddede mağazaların yoğunlaştığı Şaşkınbakkal-Suadiye arasında şu anda 40'a yakın mağazanın boş durumda bulunduğunu, bunun tek nedeninin yüksek kira ücretleri olmadığını belirterek, "Yüksek kiralar sorunun sadece bir kısmı. Son dönemde küresel ekonomik sıkıntılar ve Türkiye'nin çevresinde yaşanan karışıklıklara bağlı olarak tüketicinin ekonomiye olan güveninde de düşüş oldu. Bu yerine geldikçe Bağdat Caddesi eski günlerine kavuşacak" dedi.

Son dönemde bu yönde olumlu gelişmeler yaşandığını ifade eden Taş, şunları kaydetti: "Caddeden giden markalar, son 15 gündür geri dönmeye başladı. Ticari gayrimenkulde inanılmaz yoğun ve hareketli günler görüyoruz. Mal sahipleriyle de görüşüyoruz, giden markaların geri dönme eğilimleri olunca kiralarda indirim de başladı. Yüzde 20'ye yakın bir indirim var. Bunun temel sebebi, Türkiye'de başka Bağdat Caddesi yok. Mal sahipleri de, kiracılar da bunun farkındalar" diye konuştu.

METREKARE FİYATI 100- 150 DOLAR ARASINDA DEĞİŞİYOR

Bağdat Caddesi'nde kiralık dükkanların metrekare fiyatının 100-150 dolar arasında değiştiğini, daha önce Şaşkınbakkal-Suadiye arasına sıkışan alışveriş imkanının Caddebostan'dan Bostancı'ya kadar uzadığını belirten Taş, İstiklal Caddesi'nde ise yüksek kiraların yıllardır konuşulan bir sorun olduğunu, ancak mağazaların kepenk indirmesinin özellikle turist sayısındaki düşüşten sonra gerçekleştiğini ifade etti.

Yerel ve küresel sıkıntılar nedeniyle yabancı turist gelişinin bu yıl azalması sonucu yüksek kiralardan şikayet edilmeye başlandığını ifade eden Taş,"Turizm canlanınca Beyoğlu eski günlerine dönecek. Şu anda İstiklal Caddesi'nde 30-40 metrekare yerler 20 bin dolar civarında kiraya çıkıyor. Burada mal sahiplerinin kiraları düşürme beklentisi var, ama bu yönde bir hareketlilik yok. Mal sahipleri bekle-gör politikası izliyor, turizm tekrar canlanınca İstiklal'in de eski günlerine kavuşacağına inandıklarını sürekli belirtiyorlar." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)