Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı 40 ülkede kurban kestirecek

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Üsküdar'ın manevi sultanı Aziz Mahmud Hüdayi Hazretleri'nin asırlar önce başlattığı fakirlik ve cehaletle mücadele hizmetini devam ettirmek gayesiyle 1985'te kurulan vakıf, "Kurban yakınlıktır, muhtaçlara yaklaş ki, Allah'a yaklaşasın" çağrısıyla Kurban Bayramı'na hazırlanıyor.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı 40 ülkede kurban kestirecekFotoğraf: Kurban eti dağıtımı (ARŞİV)

40 ÜLKEDE KURBAN BAĞIŞI YAPACAKLAR

Hayırseverleri dünyanın dört bir köşesindeki kurban heyecanına ortak olmaya davet eden vakıf, toplanan kurban bağışlarıyla 40 ülkede mazlum, mağdur ve kimsesizlerin yardımına koşacak.

Bu yıl yurt dışı kurban bedelini 500 lira olarak belirleyen vakıf, bağış miktarlarını yurt içinde büyükbaş hayvan için bin 350, küçükbaş kurbanlık için türüne göre 950, bin 150 ve bin 400 lira şeklinde kararlaştırdı.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı 40 ülkede kurban kestirecekFOTOĞRAF: 2015 yılında Sudan'da yapılan Kurban eti dağıtımı (ARŞİV)

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDAN BAĞIŞ KABUL EDİLİYOR

Vakfın yurt dışında kurban keseceği ülkeler arasında Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Burkina Faso, Filistin, Fildişi Sahili, Kamerun, Kosova, Makedonya, Mali, Nijer, Pakistan, Somali, Sudan, Suriye, Tanzanya, Uganda ve Yemen bulunuyor.

Yurt içi veya dışında yaşayan vatandaşlar "www.hudayivakfi.org" sitesinde yer alan online bağış bölümünden, anlaşmalı banka hesaplarına havale yoluyla veya Üsküdar ve Küçük Çamlıca'daki merkezlerden makbuz karşılığı bağış yapabilecek.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı 40 ülkede kurban kestirecekFOTOĞRAF: 2013 yılında Burkina Faso'da yapılan Kurban eti dağıtımı (ARŞİV)

ÜSKÜDAR VE KÜÇÜK ÇAMLICA'DA KESİMHANE

Vakıf, Kurban Bayramı'nda Üsküdar ve Küçük Çamlıca'daki vakıf merkezlerinde tesis edilen modern ve hijyenik kesimhanede İstanbul halkına kurbanlarını kolaylıkla kesebilme ve ibadetlerini gönül huzuruyla tamamlayabilme imkanı da sunacak.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı 40 ülkede kurban kestirecek

Bayramın ilk üç günü vatandaşların, bizzat yerinde görerek ve vekaletleri alınarak randevu sistemiyle profesyonel kasaplar eliyle kurbanlarını kestirme fırsatı bulduğu organizasyonda her bir hisse sahibinden üçte bir oranında bağış alınacak. Bu bağışlar aşevlerinde, vakfa bağlı kurs ve yurtlarda okuyan öğrencilerin yemeklerinde, İstanbul'da yerli ve muhacir binlerce ihtiyaç sahibi aileye dağıtılarak değerlendirilecek.