Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı
DHA

Önceki akşam hayatını kaybeden Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk için dün ilk olarak Batıkent’te bir cemevinde tören yapıldı. Cemevindeki törenin ardından cenaze defnedilmek üzere Gölbaşı İncek mezarlığına getirildi.

BİR GRUP TEPKİ GÖSTERDİ

Burada cenazenin defin işlemleri sürerken dışarıdan gelen 9-10 kişilik bir grup cenazenin gömülmesini istemedi. Grubun tepkisinin ardından cenaze ailesinin isteği üzerine gömüldüğü mezardan çıkarılarak cemevine alındı.

Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı

Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı VİDEO

POLİS SALDIRIYI ÖNLEDİ

Grubun saldırısı sonrası polis ekipleri araya girerek olayların büyümesini engelledi. Grubun saldırısı sonucu törene gelenler de mezarlıkta mahsur kaldı. Grup, “Buradan çıkamazsınız, buraya terörist cenazesi gömdürmeyiz. Burası Ermeni mezarlığı değil.” sloganları attı.

TOPRAK TEKRAR AÇILDI

Protestoların uzun süre devam etmesi üzerine de toprak açılarak cenaze mezardan çıkarıldı. Cenaze aracına konulan Tuğluk’un cenazesi mezarlıktan çıkarıldı. Cenaze aracı jandarma eşliğinde Tulumtaş Köyü yakınlarına getirildi.

Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesine saldırı

BAKAN SOYLU DEVREYE GİRDİ

Yaşanan olayın ardından Parti Sözcüsü Osman Baydemir, İçişleri Bakanlığı ile temasa geçti. Baydemir ve Tuğluk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Soylu, cenazenin gömülebileceğini, önlemlerin alındığını Baydemir ve Tuğluk’a iletti.

CENAZE TUNCELİ'YE GÖTÜRÜLECEK

Ancak aile kabul etmedi ve cenaze Cemevine götürüldü. Gece saatlerine Cemevine getirilen cenazenin kefeni değiştirildi. HDP de olayın ardından Genel Merkez’de toplantı yaptı. Ailenin cenazeyi sabah saatlerinde Tunceli’ye götüreceği öğrenildi. Cezaevinden özel izinle çıkan Tuğluk’un da geceyi jandarma eşliğinde evinde geçireceği kaydedildi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)