Aydın'da 100 bin dönüm tarım arazisi sular altında
İHA

Sebze-meyve fiyatlarının tavan yaptığı dönemde bir kötü haber de Aydın’dan geldi. Bölgede son günlerde etkili olan yağışlı hava sebebiyle, nehir yatağında taşkın oluştu. 100 bin dönüm tarım arazisi sular altında kaldı.

Aydın'da 100 bin dönüm tarım arazisi sular altında

Beldenin yarısını yutan taşkının boyutu, havadan görüntülendi. Bölgede yaşayan üreticiler, haziran ayına kadar üretim faaliyetlerinin yapılamayacağını söylediler.

Aydın'da 100 bin dönüm tarım arazisi sular altında

EKTİĞİMİZ ÜRÜNLERDEN FAYDALANAMAYACAĞIZ

Buğday, arpa ve yonca başta olmak üzere 100 bin dönüm araziye ekilen ürünler, suyla dolan arazilerde çürümeye başladı. En erken 1 ay, bazı çukur olan bölgelerde ise haziran ayına kadar tarımsal faaliyetlerin yapılamayacağını savunan üreticiler, şimdiden kara kara düşünmeye başladı.

Tarla, ev ve ahırlarının sular altında kaldığını belirten üretici Mustafa Altındiş, “3-4 gündür suyla boğuşuyoruz. Hayvanlarımın karnını su olmayan bir bölgeye götürerek doyurabiliyorum. Bütün mahsulümüz sular altında. Koçarlı Ovası’ndan başlayarak Söke Ovası’na kadar 50-100 bin hektar arazi sular altında kalmış durumda. 1 aydan önce bu su buradan çekilmez. Buğday, arpa ve yonca başta olmak üzere ektiğimiz bütün yem bitkileri suyun içinde çürüyor. Yem bitkilerinin çürümesi, hayvancılık sektörünü çok olumsuz etkileyecek. Ektiğimiz yem bitkilerinden hiç faydalanamayacağız.” dedi.

Aydın'da 100 bin dönüm tarım arazisi sular altında

ÜRÜNLER ÇÜRÜDÜ

Bu yıl ovadan 2 ürün almanın imkansız hale geldiğini iddia eden Altındiş, şöyle konuştu: “Kış mahsulü bitti. Şimdi yaz mahsulü ekeceğiz ama ekmek için tarla da bulamayacağız. Masraflarımız çok artacak, Allah sonumuzu hayretsin. Çiftçiler bu durumda en az 1 ayda daha ovaya inemez. 1 aydan sonra ise ne olacağı meçhul. Zaten bazı yerler de devamlı suyun içerisinde kalacak. Bu arazilerde Haziran ayına kadar hiçbir iş yapılamaz. Hazirana kadar tarlaya saban sokamayız."

Aydın’da 100 bin dönüm tarım arazisi sular altında VİDEO


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)