Avukat müvekkilinin aleyhine delil olan belgeyi yedi
ensonhaber.com

Rusya'nın özerk Tuva bölgesinin Kızıl kentinde bir hakimin ofisinde yaşanan olay anbean güvenlik kamerasınca kaydedildi. Daldis D. isimli avukat, incelediği belgeler arasında sarhoş araç kullanarak kazaya sebebiyet vermekten yargılanan müvekkilinin alkolmetre sonuçlarının olduğu belgeye bakındı.

Avukat müvekkilinin aleyhine delil olan belgeyi yedi

Avukat müvekkilinin aleyhine delil olan belgeyi yedi İZLE

AVUKAT BELGEYİ ÖNCE CEBİNE KOYDU, SONRA YEDİ

Müvekkilinin kanında çıkan alkol oranını gösteren belgeyi önce cebine koyan avukat, daha sonra fikir değiştirerek cebinden çıkarıp belgeyi yemeye başladı. Yerel basına göre avukat davanın en önemli belgesini yargıç ve sekreteri ofisin dışında bulunduğu esnada yok etti.

Avukat müvekkilinin aleyhine delil olan belgeyi yedi

BELGEYİ BULAMAYAN SEKRETER, GÜVENLİK GÖREVLİSİNE HABER VERDİ

Hakimin sekreteri ofise döndüğünde avukat Daldis, alkolmetre sonuçlarını gösteren belgenin kayıp olduğunu, o belge olmaksızın müvekkiline karşı bir kanıt bulunmadığını ifade etti. Bunun üzerine şaşırıp kalan sekreter, söz konusu belgeyi aramaya başladı. Belgeyi bulamayınca avukatın kanıt teşkil eden belgeyi çaldığından şüphelenen sekreter güvenlik görevlisini çağırdı.

AVUKAT İKİ YIL HAPİS CEZASI İLE YARGILANACAK

Güvenlik kamerası görüntüleri izlenince gerçek ortaya çıktı ve durum polise ihbar edildi. Polis sözcüsü; "Güvenlik kamerası görüntülerini izleyince avukatın işlediği suç inkar edilemez" açıklamasını yaptı.

Avukat Daldis iki yıl hapsi cezası ve 8.000 TL para cezası ile karşı karşıya kaldı. Avukatın savunduğu müvekkilinin kayıp belge dolayısıyla yargılamasına devam edilip edilmediği netlik kazanmadı.