Atatürk 30 Ağustos zaferi öncesi ağlayarak dua etti
ensonhaber.com

1

ENSONHABER.COM/ DETAY HABER

Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, Mustafa Kemal'in ağlayarak dua ettiği günü anlattı. 30 Ağustos zaferinden önce, bir tepeye çıkarak dua eden Mustafa Kemal'in emir eri tarafından görüldüğünü ifade eden Taşkıran, olayı şu şekilde anlattı;

Atatürk 30 Ağustos zaferi öncesi ağlayarak dua etti VİDEO


SALİM ÇAVUŞ'U İSTİRAHATE GÖNDERİYOR

"Salim Çavuş'u (Atatürk'ün postacısı) çağırıyor Mustafa Kemal, sana verilen bütün işleri bırak git istirahat et diyor. Şafak sökmeden saat 3 gibi bana gel, sana bir zarf vereceğim, verdiğim zarfı Fevzi Paşa'ya götüreceksin o okuyacak cevabını verecek onu bana getireceksin.

"PAŞA TEPEYE TIRMANDI"

Çorumlu Salim Çavuş gidiyor. Uyuyamıyor tabi önemli bir görev bu. Saat 3 olmadan kalkıyor geliyor Mustafa Paşa'nın karargahının bulunduğu yere.. Nöbetçi "Paşa dışarı çıktı, yukarı tepeye doğru tırmandı" diyor. Biraz bekledikten sonra daha fazla dayanamayarak, geç kalma endişesiyle yanına gitmeye karar veriyor.

MUSTAFA PAŞA AĞLAYARAK DUA EDİYOR

Bunun üzerine biraz yaklaşıyor Mustafa Kemal'e farkediyor ki Mustafa Kemal Paşa dua ediyor. Biraz daha yaklaşıyor, hıçkırıklar duyuyor. Ve biraz daha yaklaşınca anlıyor ki Mustafa Kemal Paşa hıçkırıklarla ağlayarak dua ediyor.

Ettiği duayı da anlatmış şöyle diyor;

"Allahım" diyor. "Bu yüce Türk Milletine giriştiği bu kutsal davada yardım et, onun bu kutsal davasını başarıya eriştir. Bu millet büyük, asil bir millettir. Bu milleti giriştiği bu davada muzaffer eyle" diyor ve bir yandan da gözyaşlarını akıtıyor.

Sonra Salim Çavuş'u görüyor. Dönüyor ve "Salim burada mıydın?" diyor. "Al bu zarfı" diyor ve veriyor Salim'e, zarfı götürüyor, geldiği zaman zaten taarruz başlamış oluyor."