Antalya'ya yeni hortum uyarısı
AA

Akdeniz'de dün çıkan fırtınanın oluşturduğu hortumlar, ortalığı savaş alanına çevirdi, Antalya'da ise faciaya neden oldu.

Kumluca ilçesine bağlı Karşıkaya Mahallesi'ni vuran hortum, 4 evin yıkılmasına neden olurken, Kumluca Belediyesi Spor Kompleksi, Kasapçayı Ortaokulu ile bazı evlerin çatılarını uçurdu.

Antalya'ya yeni hortum uyarısı

Hortumun uçurduğu çatılardan birinden kopan parça ise 13 yaşındaki Berivan Karakeçi'nin başına isabet etti. Ağır yaralanan Berivan, hastanede yaşamını yitirdi.

Bir aracın dereye savrulmasıyla kaybolan 20 yaşındaki Buse Acar'ı arama çalışmaları ise devam ediyor.

Antalya'yı hortum vurdu VİDEO

Antalya'ya yeni hortum uyarısı

HORTUM TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Yaşananların ardından akıllarda "Hortum tehlikesi sürüyor mu?" sorusu vardı.

Bölgede bugün yağışlar hafifledi, önümüzdeki günlerde de aralıklarla devam edecek. Ancak bu geceden başlayarak yarın, Antalya ve çevresindeki sağanaklar daha da kuvvetlenecek. Bölgede yine kuvvetli rüzgar var.

Antalya'ya yeni hortum uyarısı

YARIN YENİDEN HORTUM OLUŞABİLİR

Yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenmesi beklenen sağanak yağışlarla beraber havanın çok sıcak olması, bu bulutları yeniden geliştirecek ve yağışları kuvvetlendirirken büyük olasılıkla yarın öğle saatlerinde, yine Antalya ve çevresinde hortum oluşabilecek.

Antalya'ya yeni hortum uyarısı

PAZAR GÜNÜ DE SAĞANAK BEKLENİYOR

Akşam saatlerinde yağışlar hafiflese de yağışların, pazar günü de yine sağanak yağmur şeklinde aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Antalya'ya yeni hortum uyarısı

MARMARA BÖLGESİ'NDE SICAKLIKLAR ARTIYOR

Marmara Bölgesi'nde ise sıcaklıklar giderek yükseliyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı Marmara Bölgesi'nin batısında öğle saatlerinden itibaren, doğusunda ise gece saatlerinde olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak öngörülüyor.

SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE SEYREDECEK

Sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde seyretmesi beklenen bölgede, rüzgarın doğu ve güneydoğu (keşişleme) yönlerden orta kuvvette, akşam saatlerinden itibaren ise zaman zaman kuvvetlice (20-40 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Antalya'ya yeni hortum uyarısı

Antalya'ya yeni hortum uyarısı

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)