Antalyalılar yangından kaçıyor

Antalya'nın Kumluca ilçesinde dün akşam kontrol altına alındıktan sonra sabah saatlerinde yeniden başlayan yangının önü alınamıyor. Sabah kuvvetli rüzgarın etkisiyle alevlerin yeniden büyümesiyle yangın Belentepesi'ne sıçradı. Yangın ormanlık alanda ilerlerken dumanın etkili olduğu Erentepe Mahallesi'nin ardından Sarıkavak Mahallesi de tahliye ediliyor. Bölgede dünden bu yana bazı evler, seralar, ahırlar, ekili arazi ve meyve bahçeleri zarar gördü, çalışma sırasında iki iş makinesi yandı. Yangın nedeniyle Antalya-Kumluca karayolu da ulaşıma kapatıldı. Ulaşım, Kumluca'nın Adrasan Mahallesi üzerinden veriliyor.

Antalyalılar yangından kaçıyor

TÜRKİYE'NİN BÜTÜN GÜCÜ SEVK EDİLDİ

Kumluca'ya gelen Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, yangının dün saat 12.40'da serada başladığını ve ormanlık alana yayıldığını bildirdi. Yangını söndürebilmek için Türkiye'nin bütün gücü Kumluca'ya sevk edildi, Silifke'den Fethiye'ye kadar farklı yerlerden bölgeye sekiz helikopter gönderildi. Adana ve İzmir'den de iki uçak geldi. Alevlerin sık sık yön değiştirdiğini aktaran Üzmez, yangının önünün kesilmesi için rüzgarın durmasını beklediklerini söyledi. Üzmez, şu açıklamayı yaptı:

Antalyalılar yangından kaçıyor

"BASİT BİR İHMAL GÜZEL ORMANLARIMIZI NE HALE GETİRDİ"

"En azından can kaybımız yok Allah'a şükür. Şu anda yangın 150 hektarlık bir alanda etkili oluyor ama bu kesin bir rakam değil. Ne zaman söndürürüz, o kesin söndükten sonra yapacağımız çalışmalarla belli olacak. Buradan vatandaşlarımıza da mesaj vereceğim. Böyle rüzgarlı günlerde, sera temizliği, bağ bahçe temizliği, anız yakılması, sönmemiş sigara, piknik ateşleri maalesef ormanlarımızı, malımızı, canımızı yok ediyor. Belki kasıt yok ama basit bir ihmalin o güzel ormanlarımızı ne hale getirdiğini görüyorsunuz."

Antalyalılar yangından kaçıyor

Antalyalılar yangından kaçıyor

Antalyalılar yangından kaçıyor