Antalya'da eğitime 1 gün ara
ensonhaber.com

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 5 ilçede okulların bir günlüğüne tatil edildiğini duyurdu.

"FIRTINANIN SAATTEKİ HIZI 100 KİLOMETREYİ GEÇECEK"

Karaloğlu, "Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısı kapsamında Kemer, Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde fırtınanın saatteki hızının 100 kilometreyi geçeceği ve hortum riski oluşturacağı değerlendirilerek, valiliğimizce çarşamba günü tüm resmi ve özel okullarda eğitimi bir gün ara verilmiştir." ifadelerini kullandı.

BİR UYARI DA METEOROLOJİ'DEN

Antalya'nın batı kesimleri için tam fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya'nın batı kesimlerinde kuvvetlenecek rüzgarın, doğu ve güneydoğudan kuvvetli, zaman zaman saatteki hızı 90 kilometreye kadar ulaşabilecek fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Akşam ve gece Kaş ile Finike arasındaki kıyı şeridinde ise fırtınanın saatteki hızının yer yer 100 kilometrenin üzerine ulaşacağı, hafta başı da etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

"VATANDAŞLARIN TEDBİRLİ OLMASI GEREKİYOR"

Yaklaşık 2 hafta önce üst üste hortumların yaşandığı Antalya'da fırtına nedeniyle meydana gelebilecek ulaşımda aksama, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenme gibi olumsuzluklara karşı ilgililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Hortum Antalya Havalimanı'nı savaş alanına çevirdi ARŞİV

Antalya'da hortum otobüsü devirdi ARŞİV

Antalya'yı hortum vurdu ARŞİV

Antalya'yı hortum vurdu