Anne adayları eşleriyle bebek bakımını öğreniyor
AA

Sağlık Bakanlığı'nın desteğiyle sosyal sorumluluk projesi kapsamında açılan okula gelen anne ve baba adaylarına 1 ay süreyle çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, kadın hastalıkları uzmanı, psikiyatrist, doğum koçu, diyetisyen ve dermatologlar tarafından eğitimler veriliyor.

PSİKOLOJİK HAZIRLIK

Eğitimlerde anne ve baba adaylarına kilo takibi, hamilelik süresince cilt sağlığı ve çatlaklıklar, bez bağlama, gaz alma, emzirme teknikleri, kıyafet değişimi gibi yeni doğan bebek bakımı eğitimleri veriliyor. Katılımcılar, verilen eğitimlerle psikolojik olarak da anne ve babalığa hazırlanıyor.

Anne adayları eşleriyle bebek bakımını öğreniyor

UYGULAMALI EĞİTİM

Ellerine aldıkları oyuncak bebekler ile uygulamalı eğitimler yapan anne ve baba adayları renkli görüntüler oluşturuyor. Anne ve baba adaylarına uygulamalı eğitim veren hastanenin doğum koçu Gülçin Çınaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okula 30 hafta ve üstü hamile kadınların ücretsiz olarak katılabildiğini söyledi.

HEPSİ ÇOK HEYECANLI

Hamilelik ve sonrasında anneler kadar babalara da büyük görevler düştüğünü anlatan Çınaroğlu, "Anneler ve babalar oldukça heyecanlı bir şekilde bize geliyorlar. Onları önce uzman psikologlarımız eşliğinde anne ve babalığa hazırlıyoruz, ardından da uygulamalı eğitimler veriyoruz. Özellikle babalar bez bağlama ve gaz alma konularında burada kendilerini oldukça geliştiriyorlar." dedi.

NORMAL DOĞUM ARTTI

Gebe okulunda egzersizler yaptırarak anneleri doğuma hazırladıklarını anlatan Çınaroğlu, "Burada verdiğimiz eğitimlerde anne ve baba adaylarına sezaryen yönteminden daha çok normal doğuma yönlendiriyoruz. Egzersizlerle de normal doğuma anneyi hazırlıyoruz. Bu okul açıldıktan sonra kursa katılan bir çok anne adayı normal doğumu tercih etti." diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)