Ankara YHT Garı ekimde açılıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nın açılış tarihini açıkladı.

Ankara YHT Garı ekimde açılıyor

29 EKİM'DE AÇILACAK

Arslan, incelemelerde bulunduktan sonra garın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla 29 Ekim'de açılacağını belirtti. Projenin 79 milyon kişiye hizmet etmesi hedefleniyor.

Arslan, "Biz, Avrupa'nın altıncı, dünyanın sekizinci YHT işletmeciliğine sahip ve YHT hatları olan bir ülkeyiz. Bu hepimizin gururu. Ankara-Eskişehir, Ankara-İstanbul, Ankara-Konya ve Konya-Eskişehir-İstanbul hatlarımız şu an işletmede. Devamında Ankara-Sivas YHT inşaatımız devam ediyor ki hedefimiz 2018 sonunda Sivas'a kadar yüksek hızlı tren işletmeciliğine geçmiş olmak" dedi.

Ankara YHT Garı ekimde açılıyor

6 DEMİRYOLU HATTI YER ALACAK

Projenin yaklaşık 2 yılda tamamlandığını dile getiren Arslan, 194 bin 460 metrekare kapalı alana sahip garın, 3 bodrum katının olduğunu, bin 910 aracın park yapabileceği otoparkının bulunduğunu ifade etti. Arslan, gün içinde garda, 3 peronda 12 YHT tren setine hizmet edileceğini, 3 gidiş 3 geliş olmak üzere 6 demiryolu hattının yer alacağını sözlerine ekledi.

Ankara YHT Garı ekimde açılıyor