Almanya'da evsiz gençler pedofillere emanet edilmiş
AA

D

Bu tür olayların ilk kez 2013 yılında basına yansımasından sonra konu 2015'te yoğun şekilde tartışılmış ve sonuçta Göttingen Üniversitesi, Berlin Eyaleti Eğitim, Gençlik ve Bilim Bakanlığı tarafından olayların incelenmesiyle görevlendirilmişti.

Üniversiteden uzmanların elde ettiği inceleme sonuçlarına göre, evsiz yoksul gençlerin sosyal alanda daha fazla gelişmesi amacıyla cinsellik uzmanı Helmut Kentler tarafından yaklaşık 45 yıl önce başlatılan bir araştırma kapsamında, 13 ila 17 yaşlarında en az 3 genç, pedofillerin evlerinde barındırıldı.

İNSANLARI BU ŞEKİLDE BARINDIRMAK BİR VAHŞET

Berlin Eyaleti Eğitim, Gençlik ve Bilim Bakanı Sandra Scheeres, sonuçlarla ilgili açıklamasında, böyle bir araştırmanın eyalet hükümetinin gözetimi altında yapılmasının anlaşılabilir olmadığını belirterek, "İnsanları bu şekilde barındırmak bir vahşet." dedi.

Scheeres, gençlerle yapılan araştırmalarda neler yaşandığı ya da gençlerin sayısının ne kadar olduğu şeklinde bazı soruların hala yanıtsız kaldığını anlattı.

"ARAŞTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Yaşanan acıları yok edemeyeceklerini söyleyen Scheeres, "Bu genç insanlara yapılanlardan dolayı çok üzgünüm ancak konuyu araştırmaya devam edeceğiz ve olayları yaşayanlara yardımcı olacağız." diye konuştu.

KENTLER KENDİNİ ARAŞTIRMALARIM BAŞARILI OLDU DİYE SAVUNMUŞ

Göttingen Üniversitesi adına incelemeyi yapan Teresa Nentwig de Helmut Kentler'in, gençlerin pedofillerin yanında nasıl bir gelişme göstereceğini ortaya koymayı amaçladığını aktardı.

Nentwig, bu araştırmanın dönemin eyalet bakanı mı yoksa diğer bazı bakanlık yetkilileri tarafından mı onaylandığı hakkında bilgi edinemediklerini sözlerine ekledi.

Alman basını ise 2008 yılında 80 yaşında vefat eden Kentler'in ölmeden önce, gençlerle ilgili araştırmalarının başarılı olduğu ve o dönem bunlardan haberdar olan herkesin, yasaları ihlal ettiklerini bildikleri açıklamasını yaptığını yazdı. Bazı gazete haberlerinde, Kentler'in araştırmasına katılan gençlerden birinin yaşadıklarını bugüne kadar hazmedemediği ve terapilerini sıkça yarıda kestiği ifade edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)