Almanya'da BIG'den seçimlere boykot çağrısı
AA

Almanya'da Türklerin kurduğu Yenilik ve Adalet Partisi (BIG) Genel Başkan Yardımcısı İsmet Mısırlıoğlu, Cumartesi günü yapılacak olan genel seçimi boykot çağrısında bulundu.

Almanya'da BIG'den seçimlere boykot çağrısı

Mısırlıoğlu, Federal Meclis (Bundestag) önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimle aynı anda pazar günü düzenlenecek Berlin Maratonu'nda koşacağını belirterek, "Almanya'da seçime 42 parti giriyor. 42 kilometrelik parkurun her kilometresinde bir partiyi protesto edeceğim." dedi.

Almanya'da BIG'den seçimlere boykot çağrısı

"ALGI OPERASYONLARI YAPILIYOR"

BIG Genel Başkan Yardımcısı Mısırlıoğlu, "Almanya'daki partiler, referandum sürecinde aralıksız Türkiye hükümeti ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı hayır kampanyası yürüttüler ve çeşitli algı operasyonlarına başvurdular." diye konuştu.

"BOYKOT ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ"

BIG Partisi olarak bunu kınadıklarını anımsatan Mısırlıoğlu, "Mevcut sistem partileri, bu tavırlarıyla hem toplumu bölüyorlar hem de Almanya'nın ayrımcılık, ırkçılık ve fırsat eşitsizliği gibi gerçek sorunlarından saptırıyorlar. Aktüel olarak da, Alman hükümeti Türkiye ile Gümrük Birliğinin genişletilmesini hayata geçirmeyeceğini beyan ederek, Türkiye'ye baskı ve hatta şantaj yapmaya çalışıyor. Biz, BIG Partisi olarak seçmenlere genel seçimleri komple boykot etmeleri çağrısında bulunuyoruz ve bu yüzden kendimiz de bu seçimlere parti olarak katılmıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Mısırlıoğlu, seçimleri boykot etmelerine gerekçe olarak Türkiye düşmanlığı ve aşırı popülizm üzerine kurulu antidemokratik seçim kampanyalarını gösterdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)