Almanya, Apple'ın açıklama yapmasını da yasakladı
ensonhaber.com

Alman mahkeme, geçtiğimiz süreçte Apple ile Qualcomm arasında süren davada, iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinin satışını yasaklayarak, dünya çapında büyük yankı uyandırmıştı. Ardından Apple yaptığı açıklamada; Alman mahkemenin verdiği bu karara kısmen uyacağını belirtmiş ve bu modelleri Apple mağazalarında satmayacaklarını, ancak diğer satıcılar yoluyla dolaylı olarak satmaya devam edeceklerini açıklamıştı.

apple

APPLE'IN BASIN AÇIKLAMALARI DA YASAKLANDI

Apple'ın açıklamalarında 'satışa devam edilecek' ibaresini gören Qualcomm, Apple'ın yanıltıcı ifade kullandığı gerekçesiyle tekrar mahkemeye başvurdu. Ayrıca Qualcomm, iPhone 7 ve iPhone 8 modellerinin dolaylı yollardan da satışının yasaklanmasını istedi. Qualcomm'un bu başvurusunu değerlendiren mahkeme, Apple'ın yanıltıcı ifadeler kullandığına karar vererek Apple'ın basın açıklamalarına da yasak getirdi.

apple

ÇİN'DE DE YASAKLANMIŞTI

Bu yılın başından itibaren Apple, söz konusu yasağa uyarak, Almanya'daki Apple mağazalarında ve internet sitesinde iPhone 7 ve iPhone 8 modellerini satışa çıkarmadı. Almanya'daki bu gelişmeye ek olarak Qualcomm, Çin'deki bazı iPhone modellerinin de satışının yasaklanmasını sağlamıştı. Ancak Apple, bu yasağı küçük bir yazılım güncellemesiyle çözmeyi başarmıştı. Bakalım Apple ve Qualcomm arasında süren bu savaş, önümüzdeki süreçte ne gibi gelişmeler ortaya çıkaracak?