Almanya 300 bin göçmen bekliyor

1

Göçmenlik ve Mülteciler Bürosu Başkanı Frank-Juergen Weise, bu yıl Almanya'ya yaklaşık 300 bin göçmenin gelmesini beklediklerini söyledi.

DAHA FAZLA GÖÇMENİN GELMESİ

Weise, Alman Bild am Sonntag gazetesine daha fazla göçmen ve mültecinin ülkeye gelmesinin büroyu zor duruma sokabileceğini ancak bu yıl beklenen göçmen sayısının beklenilen sayıda kalacağını düşündüğünü söyledi.

Alman İçişleri Bakanlığı geçen yılın ilk altı ayında 390 binden fazla kişinin ilticaya başvurduğunu ancak bu başvurulardan kaçının 2015'te ülkeye geldiğinin bilinmediğini söylüyor.

BİR MİLYONDAN FAZLA GÖÇMEN GİTTİ

Almanya'ya geçen yıl Orta Doğu, Afganistan ve Afrika'dan bir milyondan fazla göçmen gitti.

Weise göçmenlere en kısa sürede iş bulunmasına çalışılacağını ancak göçmenlerin entegrasyon sürecinin "uzun zaman zaman alacağını ve pahalıya mal olacağını" söyledi.

MERKEL'İN GÖÇMEN POLİTİKASI BEĞENİLMİYOR

Bu ay yapılan bir anket, Alman nüfusunun yarısından fazlasının Başbakan Angela Merkel'in göçmen politikasının kötü olduğunu düşündüğünü gösterdi.

Cumartesi günü gerçekleşen sağcı protesto Berlin'in Brandenburg Kapısının önünü doldurdu, protestocular Almanya'nın "İslamlaşmasına" karşı pankartlar açtılar. Berlin Belediye Başkanı Michael Muller protestoyu demokrasi düşmanlarının yaptığı 'çirkin' bir eylem olduğunu söyledi. Grup, Brandenburg Kapısına da "Sınırlarını koru - Geleceğini koru" pankartını astı. Polis 15 kişiyi gözaltına aldı.