Ali Babacan’dan KOBİ değerlendirmesi
Ajanslar

Ali Babacan’dan KOBİ değerlendirmesi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’nin öncelikleri ile IIF’in önceliklerinin aynı olduğunu ifade etti. Kendisinin ilk katıldığı G20 toplantısının Kasım 2002’de Yeni Delhi’deki toplantı olduğunu anımsatan Babacan, o tarihte toplantıların sadece bakanlar düzeyinde yapıldığını, liderler zirvesi düzenlenmediğini söyledi.

KOBİ'LER EKONOMİNİN BEL KEMİĞİ

Babacan yaptığı konuşmada KOBİ'lerle ilgili de değerlendirme yaparak;

“Türkiye’de kendi deneyimimize göre KOBİ’ler ekonominin belkemiğini oluşturuyor. Aslında bu pek çok gelişmekte olan ülke için geçerli. Bazı gelişmiş ülkelerde dahi KOBİ’ler ekonomik yapının çok önemli bir parçası olmaya devam ediyor. Bu nedenle KOBİ’lere özel bir önem veriyoruz. KOBİ’lerin küresel katma değer zincirinin bir parçası olmalarına nasıl yardımcı olabiliriz? KOBİ’lerin finansmana erişimini daha kolay nasıl kolaylaştırabiliriz? Bunları ele alacağız.”

KOBİ'LERE KULLANDIRILAN KREDİ YÜZDE 25 ARTTI

Geçen yıl bankacılık sektöründe kredi büyümesinin yüzde 16 arttığını ifade eden Babacan, KOBİ’lere kullandırılan kredilerin ise yüzde 25 arttığını belirtti. Babacan, BM, Dünya Bankası ve bölgesel kurumlarla da birlikte çalıştıklarını ve düşük gelirli gelişmekte olan ülkeler için bir gündem geliştirmeye çalıştıklarını anlattı.