Akaryakıt istasyonunu soyup kaçarken paraları düşürdüler
AA

Kızılcahamam'da, D-750 Ankara-Bolu karayolundaki bir akaryakıt istasyonuna plakasız beyaz renkli otomobille gelen 4 kişi, ellerinde pompalı tüfekler ve tabancalarla market bölümüne girdi.

KASADAN 90 LİRA ÇALDILAR

Üzerlerinde tek tip kırmızı renkli kapüşonlu kıyafetler ve yüzlerinde kuru kafa figürlü plastik yüz maskeleri bulunan kişiler, market çalışanına "Kıpırdama, hareket etme" diyerek kasaya yöneldi.

İçlerinden biri kasada bulunan 90 lirayı alırken, bu sırada kendilerine karşı çıkan market çalışanını korkutmak için elinde pompalı tüfek bulunan kişi, içeride bir el ateş etti.

Akaryakıt istasyonunu soyup kaçarken paraları düşürdüler

Akaryakıt istasyonunu soyup kaçarken paraları düşürdüler

KAÇARKEN 90 LİRANIN 60 LİRASINI DÜŞÜRDÜLER

Marketten koşarak dışarı çıkan soyguncular, bu sırada gasbettikleri paranın 60 lirasını düşürdü.

Geldikleri plakasız otomobile binerek izlerini kaybettiren soyguncular, polis ekiplerinin detaylı çalışması sonucu kısa sürede yakalandı.

Olay yeri ve çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, şüphelilerin soygunda kullandıkları aracın kiralık olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine aracı kiralayan kişilerin peşine düşen ekipler, düzenledikleri operasyonla soygunu gerçekleştiren Yunus E. N, Nurettin T. ve Oğuzhan D'yi kısa sürede yakaladı.

Operasyonda, 3 pompalı tüfek ve 2 tabanca ile zanlıların soygunda giydikleri tek tip kıyafetler ve kuru kafa figürlü plastik yüz maskeleri de ele geçirildi.

Ekipler operasyonda, Çelebi Y.'yi de bir süre sonra yakaladı.

Akaryakıt istasyonunu soyup kaçarken paraları düşürdüler

İNTERNET DİZİSİNDEN "ETKİLENMİŞLER"

Zanlılar ilk ifadelerinde, maddi sıkıntı ve borç nedeni ile soygunu planladıklarını ve izledikleri bir internet dizisinden etkilendiklerini itiraf etti.

Bu arada zanlılar soygunda kullandıkları kıyafetler ve maskeleri de kısa süre önce Kızılay'daki bir mağazadan aldıklarını belirtti.

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nde sorguları devam eden 4 kişinin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)