Veysel Eroğlu 6'ncı kabinede de yerini korudu

A

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, yeni kabineyi açıkladı. Kabinede dikkat çeken isimlerden birisi de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu oldu. Eroğlu, AK Parti'nin kurulan son 5 kabinesinde de bakan olarak görev aldı. Eroğlu'nun kabinelerin tamamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevini yürütmesi dikkat çekti.

İşte Veysel Eroğlu'nun son 6 bakanlar kurulundaki görevleri:

60. HÜKÜMET - Çevre ve Orman Bakanı

61. HÜKÜMET - Çevre ve Orman Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak iki ayrı bakanlığa ayrılmış. Veysel Eroğlu 61. hükümette de Orman ve Su İşeri Bakanı olarak görev yaptı.

62. HÜKÜMET - Orman ve Su İşleri Bakanı

63. HÜKÜMET - Orman ve Su İşleri Bakanı

64. HÜKÜMET - Orman ve Su İşleri Bakanı

65. HÜKÜMET - Orman ve Su İşleri Bakanı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE TANIŞMA HİKAYESİ

Veysel Eroğlu Habertürk'e verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la tanışma hikayesini böyle anlatmıştı: "1980'li yıllarda bir gün ders vermek için Yıldız Teknik Üniversitesi'ne gitmiştim. Orada park problemi var diye yürüyeyim dedim. Yanımda bir araba durdu. "Karşıya geçecekseniz bırakayım." dedi. Bindim. "Ben Recep Tayyip Erdoğan" dedi. Tayyip Bey o zamanlar bir şirketin muhasebe müdürüydü. Aynı zamanda Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı'ydı. Benim de Erbakan Hoca'yı sevdiğimi öğrenince "Hocam birlikte çalışalım" dedi. 1994 seçimlerinden önce partilileri eğitmek istediler. Mahalli İdareler Derneği'ni kurduk ve 2 bin 500 kişiye belediyeleri ilgilendiren çalışma alanlarında dersler verdik. Bugün pek çok milletvekili ve belediye başkanı benim o günlerden talebem. İstanbul'un su meselesi nasıl çözülür, Haliç'teki kirlilik nasıl giderilir, altyapı ve kanalizasyon nasıl yenilenmeli; hepsini anlattık. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan o zaman belediye başkan adayı olduğunda aynı ekiple çalışmalar yaptık. "Hiç endişe etmeyin, su meselesini bir çırpıda çözeriz." dedik. Çöplerin geri dönüşümü konusunda Almanya'dan doktorası olan Prof. Adem Baştürk uzmandı. Prof. Hasan Sarıkaya da vardı. Hava kirliliği konusunda rahmetli Prof. Ferruh Ertürk ile çalışıyorduk. Dünyanın tanıdığı oldukça yetkin bir ekip kurmuştuk. Kısa zamanda İstanbul'un sorunlarını çözdük."

BİLMEYENLER İÇİN VEYSEL EROĞLU

Afyonkarahisarlı. İTÜ'de inşaat mühendisliği okumuş, çevre mühendisliği üzerine yüksek lisans ve doktora yapmış. Doktora yaparken bir yandan da İstanbul Üniversitesi'nde tarih okumuş. Hollanda Kraliyet Bursu kazanmış. Yıllarca hocalık yapmış. Dakikliğiyle meşhurmuş, derslere 1 dakika bile geç başlamazmış.  3 kızı, 1 oğlu var.

Büyük kızı, Harvard Üniversitesi'nde Hint ve Türk tarihi üzerine doktora yapmış. Mezuniyet töreni bu haftaymış ama Veysel Bey katılamayacakmış. "Harvard'da burslu okudu, ben DSİ Genel Müdürü'yken benden çok kazanıyordu!" diye espri yapıyor. Diğer kızı Merve, ebru sanatçısı. Oğlu Mehmet, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde elektrik mühendisliği okumuş. Diploma törenine gidince, arkadaşları "Babanın bakan olduğunu neden söylemedin?" diye sormuşlar. Şimdi yazarkasalar üzerine çalışıyor. Verifone ortaklık teklif etmiş. "İş yeri nerede, onu bile bilmiyorum" diyor. En küçük kızı Ayşenur, diyetisyenlik yapıyor.

Binali Yıldırım 65. Hükümeti açıkladı İZLE