Ahıska Türklerinin 74 yıldır hak arayışı
AA

sd

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Başkanı Ziyatdin Kassanov, dünyanın 9 ülkesinde yaşayan Ahıska Türklerinin haklarının geri kazandırılması amacıyla sürdürdükleri davadan vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Kassanov, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Ulusal Kütüphanesi'nin bünyesindeki Kırgızistan-Türkiye Cengiz Aytmatov Kültür Merkezi'nde Ahıskalı Türkler ile bir araya gelerek, Ahıska Türklerinin vatana geri dönüş ve hak arayışı mücadelesi ve bu konuda yapılan çalışmaları hakkında bilgi verdi.

SOVYETLER'DEN SADECE AHISKALI TÜRKLER VATANA DÖNÜŞ YAPAMADI

DATÜB'ün, dünyadaki 550 bin Ahıska Türkünün birbirleriyle dayanışmalarını sağlayarak sorunları ile ilgilenmek ve destek olmak en büyük amaçlarından biri olduğunu anlatan Kassanov, Sovyetler Birliği rejimi tarafından sürülen onlarca halklardan sadece Ahıska Türklerinin vatana dönüş hakkını hala kavuşamadığını dile getirdi.

Kassanov, Gürcistan’a geri dönüş ve hakların iadesi konusunda uluslararası toplum nezdinde çalışmaların devam ettiğini belirterek, Strazburg'da bir araya geldikleri Gürcistan delegasyonuyla mutabık kaldıkları konuları tekrar görüşmek için 10 Şubat'tan sonra, Gürcistan'da ilgili devlet yetkilileri tarafından kabul edileceklerini söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)