Adnan Oktar'ın el konulan şirketleri
ensonhaber.com

İstanbul Emnyieti tarafından başlatılan Adnan Oktar grubuna yönelik operasyonda mahkeme, gruba ait 86 şirkete el konulmasına hükmetti. Şirketlere iişkin Mali Suçlar Araştırma Kurulu’nun raporu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyasında yer aldı.

KARAPARA AKLAMA

Hürriyet gazetesinden Toygun Atilla'nın haberine göre 86 şirete el konulmasındaki amaç, kara para aklama işlemlerinin yürütülmesi faaliyetleri oldu.

MASAK raporuna göre, Adnan Oktar grubu, kâr amacı gütmeyen, dolandırıcılık amaçlı kurulan şirketler aracılığı ile defaatle karapara akladı. MASAK raporunun ardından Adnan Oktar grubuna ait 86 şirkete mahkeme tarafından el konuldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Adnan Oktar grubu ile ilgili en önemli tespitlerinden biri de MASAK raporu oldu.

DOLANDIRICILIK İLE YENİDEN ŞİRKETLER AÇILDI

Adnan Oktar’ın kendince örgüt yapısının menfaatleri doğrultusunda uydurup mecbur kıldığı kurallar doğrultusunda örgütün çoğu zaman zengin, varlıklı, fiziki görünümü itibari ile dikkat çekici kadın ve erkekleri örgüt ağına çekerek mal varlıklarını örgüte aktarılmasını sağlamak suretiyle sömürdüğü bu sayede ihtişamlı bir yaşam sürüldüğü izlenimi vererek örgüte yeni üyeler kazandırmayı amaçladığı tespit edilmiştir.”

Gruba yönelik araştırmada bazı şirketlerin feshedilip sonra tekrar aynı isimle yeniden açıldığı ifade edildi. Bu yüzden raporda bazı isimlerin iki kez yer aldığı kaydedildi.

OKTAR GRUBUNUN 86 ŞİRKETİ