Açığa alınan 3 bin 400 öğretmen göreve iade edildi
Ajanslar

1

15 Temmuz darbe girişimi sonrası açığa alınan ancak haklarında bir işlem yapılmayan bazı öğretmenlerin göreve iade süreci başladı. 3 bin 400'ünün göreve iade edildiği öğrenildi.

TÜRK EĞİTİM SEN BAŞKANI AÇIKLADI

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkan İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nda 3 bin 400 kişinin göreve iade edilmesi hakkında Twitter adresinde açıklama yaptı. Koncuk; “Demek ki yanlış varmış. Bu sonuç yargısız infaza meraklı olanlara ders olsun. Darısı diğer masumlara” dedi.

3 bin 400 kişinin göreve dönüşünün takdir edilecek bir durum olduğunu kaydeden Koncuk, “Bu mutluluğa katkı sağlayan iktidar, muhalefet, sivil toplum örgütlerine teşekkürler” diye konuştu.

43 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINMIŞTI

Göreve iade edilen öğretmenlerin büyük bölümünün FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınanlar olduğu dile getiriliyor. Göreve iade edilen öğretmenlerin 606'sının İstanbul, 149'unun İzmir, 19'unun ise Ağrı'da olduğu öğrenildi.

FETÖ soruşturması kapsamında 43 bin öğretmen açığa alınmış, bunların 28 bini ihraç edilmişti.

Koncuk şunları kaydetti: “Bugün MEB'de 3.400 kişi göreve iade edildi. Demek ki yanlış varmış. Bu sonuç yargısız infaza meraklı olanlara ders olsun. Darısı diğer masumlara. 3.400 kişinin göreve dönüşü takdir edilecek bir durumdur. Bu mutluluğa katkı sağlayan iktidar, muhalefet, sivil toplum örgütlerine teşekkürler.Burada mevzu bahis insandır, dolayısıyla bu alanda kimse işi fırsatçılığa çevirmeden, tüm masumların geri dönüşünü hızlandırmaya çalışmalıdır.”

GÖREVE İADELER OLACAK

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, yeni KHK hazırlıklarının devam ettiğini ifade ederek, Yeni KHK ile birlikte göreve iade edileceklerin olacağını açıklamıştı.