ABD'den Rusya'nın seçim gözlemi talebine ret
ensonhaber.com

abd

ABD'de başkanlık seçimlerine üç haftadan az bir süre kala bu ülke ile Rusyaarasında seçimlerle ilgili yeni bir anlaşmazlık belirdi.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, Rusya'nın Houston'daki başkonsolosluğu, Teksas eyalet yetkililerine başvurarak seçimleri gözlemci olarak takip etmek istediğini belirtti ancak bu başvuruya olumsuz yanıt verildi.

Teksas eyaletinin Dışişleri Bakanı Carlos Casco, konuyla ilgili Rus başkonsolosluğuna gönderdiği yazılı cevapta, "Bir seçim merkezini ziyaret talebinize uygun cevap veremiyoruz." ifadesini kullandı.

REDDETTİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Bu talebin ret gerekçesine ilişkin detaylı açıklama yapılmadı.
Oklahoma ve Louisiana eyalet yönetimlerinin de kendilerine yapılan müracaatları reddettikleri ortaya çıktı.

"RUSYA, AGİT KAPSAMINDA BAŞVURU YAPMADI"

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rusya'nın, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) kapsamında Amerikan seçimlerini gözlemci olarak takip etmek için başvuruda bulunmadığını belirtti.

Kirby, Rusya'nın eylül ayında AGİT ile aynı kapsamda başvuru yapma imkanı varken müracatta bulunmadığı bilgisini vererek, "Biz de Rusya'daki seçimleri izlemek için AGİT temsilciliği ile hareket ettik. Bunlar 'halkla ilişkiler numarası' gibi geliyor." değerlendirmesinde bulundu.
.