ABD'de bara silahlı saldırı
ensonhaber.com

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir bara silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu çok sayıda kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda polis ekibi gönderildi.

ABD'de bara silahlı saldırı

GAZ BOMBALI-SİLAHLI EYLEM

Görgü tanıklarının verdiği ifadelere göre elinde otmatik silah bulunan saldırgan, içeri gaz bombası atarak kurşun yağdırdı. En az 30 kurşunun ateşlendiği belirtilen saldırıda, eylemcinin dans pistini hedef aldığı belirtildi.

ABD'de bara silahlı saldırı

Yine görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırganın ceketli ve gözlüklü biri olduğu belirtiliyor. Özel kuvvetler olarak bilinen SWAT timi de bölgede operasyon için tetikte bekliyor.

ABD'de bara silahlı saldırı VİDEO

ABD'de bara silahlı saldırı

İKİNCİ SEVİYE ALARM

Saldırıda en az 30 el ateş edildiği, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Bölge polisi olayın tehdit seviyesini ikinci seviye toplu katliam olarak güncelledi. Öte yandan LA Times'a konuşan bir güvenlik polisi, saldırganın 20'li yaşlarda sakallı ve siyah giyimli bir erkek olduğunu söyledi.

Bölge polisi olayın tehdit seviyesini ikinci seviye toplu katliam olarak güncellediği aktarıldı. Olay yerine ambulansların ve polis ekipleri sevk edildi. Saldırının failinin öldürüldüğü ifade edildi.

SALDIRI NEDENİ BİLİNMİYOR

Polis saldırının yapıldığı barın etrafında aramalar yapıyor. Saldırı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, en az 20 kişinin yaralandığı açıklanırken, 13 kişi de hayatını kaybetti.

ABD'de bara silahlı saldırı

Olayın terör mü yoksa münferit bir saldırı olup olmadığı bilinmiyor.

SALDIRGAN ESKİ BİR DENİZ PİYADESİ

Ventura Şerifi Geoff Dean, Los Angeles'ın 60 kilometre batısında Thousand Oaks'da düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili son gelişmeleri aktarmak üzere bir basın toplantısı düzenledi.

Saldırıda vurulan 12 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Dean, saldırganın da olay yerinde intihar ettiğini aktardı.

Hayatını kaybedenlerden birisinin de Şerif Yardımcısı Ron Helus olduğu belirtildi.

Olayda 21 kişinin de yaralandığını dile getiren Dean, saldırganın 28 yaşındaki Ian David Long olduğunun belirlendiğini söyledi.