ABD ve Avrupa'dan Rusya'ya: Suriye'de barış elinizde
AA

Basın bildirisinde, bu hafta Suriye'de gerçekleşen hava saldırılarının ardından Suriye'deki diplomatik görüşmelerin tekrar sağlanması adına sorumluluğun Rusya'da olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Suriye'de insani yardım konvoyuna saldırılmasına ve Esed rejiminin kimyasal silahlar kullandığı yönündeki raporlara yer verildi.

Rusya'nın Beşşar Esed'in saldırılarına göz yumduğuna değinilen bildiride, Rusya'nın bu tutumunun Suriye'deki diplomatik görüşmelere destek verdiği yönündeki sözleriyle çeliştiğine işaret edildi.

Açıklamada, "Beş ülke ve AB Yüksek Temsilciliği bu sebepten dolayı Rusya'nın olağanüstü adımlar atarak, Suriye savaşının sona ermesinin önüne geçen rejimin hedeflerini ayırt etmeksizin kendi halkını bombalamasını durdurarak, tekrar güvenirliliğini geri kazanmalıdır." ifadesine yer verildi.

Rusya'nın DAEŞ'e yönelik operasyonlara yönelmesi gerektiği kaydedilen bildiride, Suriye'de Birleşmiş Milletler tarafından belirlenmiş bölgelere insani yardımların ulaşması için gerekli önlemlerin acilen alınması gerektiği de vurgulandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)