ABD uçağı Pasifik Okyanusu'na düştü
ensonhaber.com

d

ABD Donanması, 11 kişinin bulunduğu uçaklarının Ronald Reagan uçak gemisine giderken Pasifik Okyanusu'nda düştüğünü açıkladı.

ABD DONANMASI AÇIKLAMA YAPTI

ABD Donanması'ndan yapılan açıklamada, Okinawa'nın güneydoğusunda, yerel saatle 02:45 sularında düştüğü belirtilen uçakta bulunan mürettebatın ve yolcuların adlarının akrabalık bildiriminde bulunanların başvurusuna kadar bekletildiği açıklandı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Donanma, "Personel kurtarma çalışmaları sürüyor ve durumları USS Ronald Reagan'ın sağlık personeli tarafından değerlendirilecektir." açıklaması yaptı.

Uçağın Filipinler denizinde yer alan USS Ronald Reagan uçak gemisine giden uçak olduğu açıklandı. ABD Donanması, "Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve kazanın nedenin henüz bilinmediğini" açıkladı.

UÇAK GEMİSİNE GİDİYORDU

ABD Donanması’na bağlı 7. Filo’dan yapılan açıklamada, uçağın Filipin Denizi’nde görev aldığı ve USS Ronald Reagan uçak gemisine doğru gittiği belirtildi.

Japonya Savunma Bakanı Itsunori Onodera ABD Donanması’nın kendisini bilgilendirdiğini ve uçağın bir motor sorunu nedeniyle Filipin Denizi’ne düşmüş olabileceğini söyledi.

Pervaneli bir nakil uçağı olan C-2 Greyhound askeri personel, posta ve ana karadan gelen diğer kargoları taşıyordu. 50 yıldan fazla bir süredir faliyette olan uçak tiltrotor tipi Osprey uçağıyla değiştirilecekti.