AB İsrail'i tanımayan kuruluştan desteğini çekti
AA

Bünyesinde yaklaşık 20 sivil toplum örgütünü bulunduran Özgürlükleri Savunma Konseyi, Netanyahu'nun baskısıyla AB'nin desteğinden mahrum kaldı. Avrupa Birliği, finansman desteğini durdurdu.

NETANYAHU İSTEDİ AB İLİŞKİYİ KESTİ

Avrupa Birliği'nin, İsrail'de faaliyet gösteren "Özgürlükleri Savunma Konseyi" isimli insan hakları kuruluşuna finansman desteğini durdurduğu ve bu kuruluş ile ilişkisini kestiği bildirildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Başbakanın sarf ettiği diplomatik çabalar sonucu Avrupa Birliği, İsrail'in var olma hakkını reddeden ve dünyadaki itibarını zedeleyen kuruluşa finansal desteğini kestiğini duyurdu." denildi.

AB İsrail'i tanımayan kuruluştan desteğini çekti

İSRAİL TÜM KURULUŞLARI TEHDİT ETTİ

Açıklamada, bu yapılanın "sadece başlangıç" olduğu, "İsrail devletinin meşruluğu aleyhinde faaliyet gösteren" tüm kuruluşlara karşı kararlı bir çalışma yürütüleceği ifade edildi.

"Özgürlükleri Savunma Konseyi", çatısı altında "B'Tselem", "Adalet Merkezi", "Vatandaş Hakları Derneği" ve "Alternatif Planlama Merkezi" gibi yaklaşık 20 sivil toplum örgütünü bulunduruyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)