72 yaşında kayak öğretmenliği yaparak geçiniyor
DHA

Türkiye'nin dört bir tarafına dağılan birçok kayak öğretmenin de öğretmeni olan Yıldırım Budak, bugün kadar 10 binin üzerinde kişiye kayak öğretti. Sağlıklı olmasını kayağa bağlayan Budak, ''Sporu bırakmayı hiç düşünmedim. Üç oğlum da kayak öğretmenliği yapıyor.'' dedi.

5 ÇOCUK BABASI BUDAK, 42 YILDIR KAYAK YAPIYOR

Evli 3'ü erkek toplam 5 çocuk babası Yıldırım Budak, uzun yıllar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde kayak öğretmeni olarak görev yaptı. 1992 yılında emekliye ayrılan Budak, Palandöken'de özel olarak kayak öğretmenliği yapmaya başladı.

72 yaşında kayak öğretmenliği yaparak geçiniyor

72 yaşında kayak öğretmenliği yapıyor

10 BİN KİŞİYE KAYAK YAPMAYI ÖĞRETTİ

Türkiye'nin kayak merkezlerinde görev yapan birçok kayak öğretmenin hocası olduğunu belirten Budak, bugüne kadar 10 binin üzerinde kişiye bu sporu öğrettiğini söyledi. 3 oğlunun da kendisi gibi kayak merkezlerinde kayak öğretmenliği yaptığını ifade eden Budak, şunları söyledi.

72 yaşında kayak öğretmenliği yaparak geçiniyor

''HEM SPOR YAPIYORUM HEM PARA KAZANIYORUM''

"Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde kayak öğretmenliği yaparken çocukları yetiştiriyorduk. 1992 yılında emekli oldum ve Bursa Uludağ'da 14 yıl kayak öğretmenliği yaptım. Erzurum'a döndüm ve mesleğimi Palandöken'de sürdürmeye başladım. Tam 42 yıl geçti. Bana göre dünyanın en güzel sporunu yapıyoruz. Erzurum bu işe elverişli. Profesyonelinden, acemisine kadar onlarca pist var. Kristal kar, pistler, tesisler ve otellerimiz çok güzel. Sağlık ve sıhhatimi korumak için hem spor yapıyorum hem de para kazanıyorum."

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)