63 yaşındaki Veysi dede demokrasi nöbetinde
AA

Sivas'ta Kıbrıs Gazisi Veyis Kalkan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetlerini" sürdürüyor.

HER AKŞAM NÖBETTE

Türk bayrağıyla süslediği ATV motoruyla her akşam Cumhuriyet Meydanı'na gelen 63 yaşındaki Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasi nöbetine destek vermek için halkın arasında yer aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci talimatına kadar meydandaki yerini alacağını dile getiren Veyis Kalkan, "Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, onun çağrısıyla vatandaşlarımız vatan nöbetine çıktı." dedi.

63 yaşındaki Veysi dede demokrasi nöbetinde

"DÜŞMAN OLSA BÖYLE ATIŞ YAPMAZDI"

Darbe girişiminin ilk günü Cumhuriyet Meydanı'na geldiğini anlatan Kalkan, "Ezanlar okundu, valimiz ve komutanımız konuşma yaptı. Ben böyle bir darbe girişimi görmedim. Düşman olsa böyle atış yapmazdı, bu kadar zayiat vermezdik. Kendi vatandaşımız, kendi toprağında yaşayan subayımız bize düşmanlık yapıyor. Düşman olsa bize bu kadarını yapmazdı." diye konuştu.

63 yaşındaki Veysi dede demokrasi nöbetinde

İKİNCİ TALİMATA KADAR..

Darbe girişiminin etkilerinin en çok Ankara ve İstanbul'da olduğuna değinen Kıbrıs Gazisi Kalkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek ikinci talimata kadar vatandaşları meydanları boş bırakmamaya davet etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)