Yeni Kabine 1. Meclis'te
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yeni kabine eski TBMM'de ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Hacı Bayram Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra 1. Meclis'e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşmasının ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için dua etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, yeni yönetim sistemine göre kurulan kabinenin ilk toplantısının, tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi eski Meclis binasında yaptıklarını belirterek, “Okunan binlerce Hatmi Şerifin duasına eşlik edip, Cuma Namazını Hacı Bayram Veli Camimizde kıldık. Ardından milletimizle kucaklaşarak, hasbihal ederek, hasret gidererek eski Meclis binamıza geldik. Hemen yanımızdaki birinci Meclis binasında başlayıp, 1924 yılından itibaren bu binada süren büyük mücadeleyi bir kez daha yâd etmek üzere buradayız.” dedi.

Yeni Kabine 1. Meclis'te

"MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Türkiye’nin, 24 Haziran seçimleriyle yaşadığı tarihi dönüşümün ilk adımını, milli iradenin tecelligahı olan eski Meclis binasında ve milletin şahitliğinde attıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Meclis’in açılışı için Cuma saati, bu mübarek günün bereketinden ve feyzinden istifade edebilmek amacıyla seçilmişti. Biz de yine bir mübarek Cuma günü, aynı hissiyatla burada toplandık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tıpkı 98 yıl önce olduğu gibi bugün de, milli iradenin üzerinde hiçbir fani güç tanımadıklarını belirterek, “Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, birinci Meclis’imizin ve devletimizin ilk başkanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile istiklalimizin kazanılmasında emeği geçen tüm milletvekillerimizi, komutanlarımızı, askerlerimizi, yedisinden yetmişyedisine, erkeğinden kadınına tüm kahramanlarımızı tazimle, rahmetle yâd ediyorum.” şeklinde konuştu.

Şehadet ve gazilikle girilen Anadolu topraklarının, aradan geçen bin yılın ardından, yine aynı inanç, azim ve kararlılıkla savunulduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Ecdadımızın emanetini yere düşürmemek, ezanlarımızı susturtmamak, bayrağı indirtmemek, haysiyetimizi çiğnetmemek için alın terimizle ve gerektiğinde canımızı ortaya koyarak mücadelemizi sürdürüyoruz.”

“MİLLETİMİZİN MUTLULUĞU VE REFAHINI ARTIRMAKTA KARARLIYIZ”

Yaşanılan her hadisenin, bu ülkede hayatımızı sürdürebilmemizin bir bedeli olduğunu gösterdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu bedel, kimi zaman Çanakkale’deki gibi topyekûn ölümün üzerine yürümektir. Bu bedel, kimi zaman İstiklal Harbi’nde olduğu gibi küllerinden yeniden doğmak mecburiyetinde kalmaktır. Bu bedel, kimi zaman darbelere, vesayete, her türlü tuzağa ve oyuna karşı dimdik ayakta durabilmektir. Madem bedel ödüyoruz, öyleyse ülke ve millet olarak her alanda hakkımız olanı alabilelim istiyoruz.” dedi.

Bu anlayışla 16 yılda Türkiye’yi 3,5 kat büyüttüklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni dönemde ülkemizi iki kat daha büyüterek, devletimizi payidar kılmakta, milletimizin mutluluğunu ve refahını artırmakta kararlıyız.” şeklinde konuştu.

“Biz, milletimizle yola çıkmış, nice engelleri yine milletimizle birlikte aşarak bugünlere gelmiş bir kadroyuz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim davamız, milletimizin davasıdır. Bizim derdimiz, milletimizin derdidir. Bizim mücadelemiz, milletimizin mücadelesidir. Bizim öfkemiz de milletimizin öfkesidir. Bizim yanımızda milletimiz var.”

1. Meclis'te Fatiha okundu VİDEO

Yeni Kabine 1. Meclis'te

Yeni Kabine 1. Meclis'te

Yeni Kabine 1. Meclis'te

Yeni Kabine 1. Meclis'te

Yeni Kabine 1. Meclis'te