ORC'nin yerel seçim anketi
ensonhaber.com

ORC araştırma şirketi 31 Mart yerel seçimlerine yaklaşık 2 aylık bir süre kala yaptığı saha çalışmasının sonuçlarını paylaştı.

ANKARA'DA CHP

Buna göre İstanbul'da Cumhur İttifakı'nın adayı Binali Yıldırım önde görünüyor. Ankara'da ise Millet İttifakı önde görünüyor.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN AÇIK ARA ÖNDE OLDUĞU ŞEHİRLER

Ayrıca Adana, Gaziantep, Trabzon, Samsun, Kocaeli ve Sakarya 'da Cumhur ittifakı açık farkla önde.

BURSA'DA MİLLET İTTİFAKI ÖNDE GÖRÜNÜYOR

ORC'nin Bursa'da yaptığı anketlerde CHP ve İP'in ortak adayı Mustafa Bozbey'in 1 puan önde olduğu belirtiliyor. Mustafa Bozbey yüzde 36,5 oy alırken, Alinur Aktaş yüzde 35,2 oy alıyor. Ancak şu anda kararsız olduğunu belirten yüzde 25,5'lik bir kesim var. Diğer partilerin adaylarının ise şansının düşük olduğu belirtiliyor.

ORC'nin yerel seçim anketi

BALIKESİR'DE CUMHUR İTTİFAKI

Araştırma sonuçlarına göre Balıkesir'de Cumhur İttifakı'nın adayı Yücel Yılmaz 30,9 oy oranında görünürken, Millet İttifakı'nın adayı İsmail Ok, yüzde 29,7 ile Yücel Yılmaz'ı takip ediyor. Balıkesir'de de kararsızların oranı oldukça fazla: yüzde 36,3.

ORC'nin yerel seçim anketi

DENİZLİ

Bir diğer büyükşehir belediyesi Denizli'de de oylar birbirine yakın. Cumhur İttifakı'nın adayı Osman Zolan yüzde 38,7'lik oy ile ilk sırada. Millet İttifakı'nın adayı Ümit Bahtiyar yüzde 37,0 ile takipte. Kararsızların oy oranı ise yüzde 22,5.

ORC'nin yerel seçim anketi

ESKİŞEHİR'DE YILMAZ BÜYÜKERŞEN 2. SIRAYA DÜŞTÜ

Araştırmada Eskişehir'de 2 dönemdir belediye başkanı olan Yılmaz Büyükerşen, Millet İttifakı'nın adayı olarak yüzde 39,8 ile 2. sırada kaldı. Cumhur İttifakı'nın adayı Burhan Sakallı yüde 40,2 ile önde dörünüyor. Kararsızların oy oranı ise yüzde 18,4.

ORC'nin yerel seçim anketi

ANTALYA VE MERSİN

Araştırma sonuçlarına göre Mersin ve Antalya'da Millet İttifakı adayları önde götürüyor.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO