Dünya manşetlerinde hafta sonu
ensonhaber.com

ABD – THE WALL STREET JOURNAL

Huawei firmasının Polonya merkezinde yöneticilik yapan Çin vatandaşı Weijing W. ile Polonya vatandaşı Piotr D.’nin casusluk suçlamasıyla tutuklanmasıyla birlikte, firma ya yönelik alevlenen casusluk suçlamalarını, WSJ manşete taşıdı.

Dünya manşetlerinde hafta sonu

ABD – THE NEW YORK TIMES

ABD’de Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI), Başkan Trump’ın gizlice Rusya adına çalışıp çalışmadığını soruşturduğu iddiası, gazetenin ana sayfasından verilirken, ABD güçlerinin Suriye’den çekilmeye başlaması sonrasında İran ve  Rusya’nın bölge üzerinde güç kazanmaya başlayacağı görüşlerinin yanı sıra Trump’ın Meksika duvarı önergesinin reddinin onaylanması halinde OHAL ilan etme tehditleri de gündemdeki diğer konulardandı.

Dünya manşetlerinde hafta sonu

FRANSA – LIBERATION

Fransa'nın Bourges kentinde Sarı Yelekliler’in bugün planladığı gösteri düzenlemesinin valilik tarafından yasaklanmasının ardından, hükümetin protesto kriziyle ilgili korkusunun tırmandığını gündeme getiren Liberation’un manşetten paylaştığı diğer gündem maddesi ise Trump’ın federal hükümet krizi oldu.

Dünya manşetlerinde hafta sonu

FRANSA – LE MONDE

Le Monde da, hükümetin tüm adımlarına rağmen dinmek bilmeyen Sarı Yelekliler gösterilerini ana sayfadan verdi.

Dünya manşetlerinde hafta sonu

FRANSA – LE FIGARO

ABD-Meksika sınırına düzenlediği gezi sonrası Trump’ın, sınırda yaşananları ‘istila' olarak nitelendirmesi ve duvar inşanın gerekliliğini ynelemesi, Fransız gazetenin de gündem konusuydu.

Dünya manşetlerinde hafta sonu

İNGİLTERE – THE GUARDIAN

İngiliz gazete manşetini, İngiltere’de son zamanların en çok üzerinde durulan konularından hava kirliliği sorunu üzerine kurarak, kirlilik-hamileleik ilişkisi üzerine hazırlanan bir incelemeye geniş yer ayırdı.

Dünya manşetlerinde hafta sonu

İRAN – IRAN DAILY

Trump'ın Meksika sınırı ziyaetinde yinelediği acil durum ilan etme açıklamaları, ABD askeri kuvvetlerinin Suriye'den çekilme süreci ve İran'ın Irak'la gerçekleştirmeyi planladığı petrol sahası araştırmaları, İran gazetesinin gündemindeydi.

Dünya manşetlerinde hafta sonu