Meteorolojiden hava durumu raporu
ensonhaber.com

Mart ayının ilk gününde Türkiye, şaşırtıcı bir hava durumu haritasıyla karşılaştı. Meteoroloji’nin son dakika tahminlerine göre Türkiye’nin bir kısmında şaşırtıcı sıcaklık seviyelerine ulaşılırken, bir kısmında ise sıcaklıklar gündüz bile eksi değerlerde seyredecek. Edirne’de gündüz sıcaklıkları 20 dereceye ulaşacak, İstanbul ise 15 derece dolaylarında seyredecek. Kars’ta gece hava -16’ya kadar düşecek.

DOĞUDA KAR BATIDA GÜNEŞ

İzmir, İstanbul, Edirne, Antalya gibi yurdun batısında ve güneyinde kalan illerde, bugün adeta yazı anımsatan günler yaşanacak. Ardahan ve Hakkari’de ise yoğun kar yağışı bekleniyor. Birçok ilde kar esareti sebebiyle okullar tatil edildi.

Meteorolojiden hava durumu raporu

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Zonguldak, Bartın, Giresun, Ordu, Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimleri ve Samsun’un doğu ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Artvin’in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile sabah saatlerinde batı bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.